Tegenslagen Zijn Hulp In Vermomming

De Zohar: Veelvuldig zijn de kwalen die Jacob troffen, om zich niet over te geven aan de kwade neiging. En hoeveel kwalen ondergaan de rechtvaardigen in deze wereld, kwalen na de kwalen, en lijden na lijden, om ze te zuiveren voor de volgende wereld?

De onthulling van de kwade neiging is noodzakelijk omdat de persoon anders niet vooruit kan komen. De toestand van “rechtvaardig” is een immobiele toestand. Het is een toestand waarin men voelt dat hij niets nodig heeft, dat alles in perfecte orde is, en dat alles wat er gebeurt omwille van het goed is. Echter kan een persoon niet vorderen, als hij zich zo voelt.

Het zijn precies de tegenslagen die ons treffen, die de “motor van vooruitgang” worden. We moeten ze zien als een vorm van hulp, die precies leidt tot het gewenste gevolg.

Toch is alles afhankelijk van iemands voorbereiding. Als een persoon  zichzelf op een correcte manier voorbereidt op het openbaren van de “verdorvene” (verschillende negatieve verlangens, zwakte en verwarring), dan is hij in staat om ze als goedheid te accepteren. Doordat hij ervaring verkregen heeft, ziet de persoon dat naar mate hij op zoek gaat naar een uitweg, uit deze dalingen, hij slimmer en sterker wordt, en daarmee uitstijgt boven zijn huidige toestand. Dit is waarom een persoon uit de toestand van rechtvaardigheid gehaald wordt, en verward wordt door vreemde gedachten en verlangens; dit komt doordat dit hem het materiaal voor vooruitgang geeft.

We moeten onze houding ten aanzien van wat er gebeurt veranderen. Het is heel belangrijk om alle storingen als hulp onderweg naar het doel te zien. Ze dwingen ons tenslotte om naar krachten te vragen die ons steun en hulp bieden in de moeilijke tijden. De groep, de verspreiding van Kabbalah, de studie en een goede schema zijn de middelen die ons zullen dwingen om sterker te worden en om kracht te vergaren, in plaats van te stagneren op de rustige wateren van onze rechtvaardigheid.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed