Ons verbinden met het niveau van Mozes

Dr. Michael LaitmanDe Torah, “Exodus” (Ki Tissa), 33:6-33:7: En van de berg Horeb af, ontdeden de kinderen van Israël zich van hun sieraden. Mozes nam de tent die hij voor zichzelf buiten de legerplaats op enige afstand van de legerplaats opsloeg en noemde die tent-der-samenkomsten, immers ieder die de Eeuwige wilde raadplegen moest naar de tent-der-samenkomsten gaan die buiten de legerplaats lag. (Vertaling: Jitschak Dasberg) 

Er zijn egoïstische eigenschappen in ieder van ons waar we niets mee kunnen beginnen, terwijl de verlangens die we omhoog kunnen brengen naar het niveau van Bina stijgen naar de eigenschap van geven, naar de eigenschap van Mozes. Daar, in deze enkele ogenblikken van ontwaken, kunnen wij korte tijd in contact met de Schepper zijn. “Buiten de legerplaats” betekent: buiten alle verlangens, als wij slechts één specifieke intentie hebben die op het doel gericht is: ons te verbinden met het niveau van Mozes.

De Torah, “Exodus” (Ki Tissa), 33: 8: Telkens als Mozes naar buiten naar de tent ging stond het volk in zijn geheel op, ieder bleef voor zijn tent staan en ze keken Mozes na tot hij de tent binnen ging. (Vertaling: Jitschak Dasberg) 

Een tent symboliseert de eigenschap van Bina, van geven. “Het volk” betekent: alle verlangens van een mens zijn gericht op deze eigenschap, maar kunnen nog niet in beweging komen, kunnen daar nog niet in zijn. Alleen het punt dat Mozes genoemd wordt, stijgt op naar dit niveau.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2014/03/connecting-to-the-level-of-moses/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/bnei.baruch.kabbalah.holland

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 9/16/13

Related Material:
Everything In Order To Bestow
An Indicator Of The Internal Work
To Wash “Our “Garments” In The Light Of Hassadim

Filed under: Spiritual Work, Torah | Add Comment →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed