Twee noodzakelijke stappen in het spirituele werk

165Vraag: Hoe kunnen wij de liefde voor de Schepper en de liefde van de Schepper voor ons voelen door de liefde voor de vrienden?

Antwoord: Wij kunnen de liefde van de Schepper niet zo makkelijk voelen en snel in staten komen van toenadering of verwijdering van Hem. We bereiken dit alles geleidelijk. Net zoals het in onze wereld is als we iemand leren kennen, pas als we aan elkaar gewend raken ontstaan er situaties van je dichterbij of verder weg van elkaar voelen, enz.

Daarom moeten we eerst Kabbalistische artikelen bestuderen die spreken over de verbinding tussen de vrienden in de groep, en daarna over de verbinding van de groep met de Schepper. Dit zijn de twee meest noodzakelijke stappen voor iedereen, zowel voor vrouwen als voor mannen. Zonder dit zullen we de hoge Wereld die boven ons is niet gaan voelen, die Wereld die ons bestuurt zonder dat wij het voelen.

En om het te voelen, om de Schepper te voelen die ons door dit alles bestuurt, moeten we met elkaar een goede, vriendelijke verbinding hebben. Dit is onze belangrijkste taak.

Vraag: We zijn hier gekomen, we hebben ons ingespannen en ieder van ons wil dat er het een of andere spirituele verlangen wordt vervuld. Hoe kunnen wij enige vervulling voelen door deze kleine inspanningen? En waarin kan het zich nu manifesteren?

Antwoord: Het kost tijd, veel tijd, maar geleidelijk aan zullen we steeds meer gaan begrijpen met welke krachten we te maken hebben, wat de vorm van onze verbinding is, en dit gaan voelen. Dit zal ons naar onze vrienden leiden en naar de Schepper, en alles zal zich met elkaar verbinden.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2024/04/two-mandatory-steps-of-spiritual-work/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/bnei.baruch.kabbalah.holland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From the Daily Kabbalah Lesson 4/5/24, Writings of Rabash “Love of Friends – 1”

Related Material:
How to Acquire Love for the Creator
Love of Friends, Love of the Creator
What Do We Gain From Love Of Friends?

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Group Work, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed