Oefeningen Om De Spirituele Wereld Te Betreden

clip_image001Een vraag die ik ontving: Ik hoorde U zeggen dat alles waarvan ik denk dat het buiten mij bestaat mijn innerlijke verlangens zijn. Ik zie een specifiek beeld van de wereld buiten mij maar hoe moet ik dit beeld verbinden met mijn verlangens?

Mijn Antwoord: Daar moet je onder geen enkele omstandigheid aan beginnen! Als je bijvoorbeeld de straat oversteekt dan zou je niet moeten denken dat de auto’s die je ziet passeren in jou innerlijk bestaan of dat alles maar een product van je verbeelding is- zeker niet! Dit is waarom Kabbalisten het Boek van Zohar schreven, het is een speciaal boek.

Alle tekstboeken bevatten oefeningen toegevoegd aan de uitleg. De Zohar is ook een verzameling van oefeningen. Terwijl je dit boek leest moeten we ons voortdurend voorstellen dat alles wat er in staat geschreven in ons bestaat en we zoeken naar al deze verlangens en kwaliteiten in onszelf.

Het Boek van Zohar lezen betekent je alles voor te stellen dat erin wordt beschreven als een wereld die in ons bestaat. Dan zal de juiste perceptie van de realiteit op natuurlijke wijze naar ons toe komen. Momenteel lezen we het Boek van Zohar alleen met het verlangen het in ons te begrijpen en te voelen.

Er is geen wereld of iets anders omdat alles is verdwenen. Dus wat is er dan nog? Er is een verlangen en een boek dat beschrijft wat er in ons verlangen bestaat. Echter dit boek gebruikt namen, benamingen en titels die ons verwarren omdat zij gevoelens aanwakkeren van deze (imaginaire) wereld in ons. We laten deze hele wereld achter ons en wensen er niet aan te denken; het is alsof we in het luchtledige hangen en alleen maar bestaan uit verlangen.

De gebruikte namen herinneren ons aan deze wereld. En door onze inzet ons enkel de innerlijke verlangens en kwaliteiten te verbeelden in plaats van deze benamingen trekken we het Licht dat Hervormt (het Omgevende Licht) naar ons toe. Door deze inzet beginnen we het “punt in ons hart” te onthullen (ons verlangen, het embryo van de ziel) en het daarna uit te breiden. Plotseling kunnen we de verschillende kwaliteiten waar het Boek van Zohar ons over vertelt onderscheiden, als ook de verbinding tussen de kwaliteiten herkennen.

Dit heeft tijd nodig echter na een paar maanden training beginnen we de zintuiglijke respons op ieder woord geschreven in het Boek van Zohar te voelen. Zoals het woord Aaron, Tempel, enz. Als vanuit een mist, vanuit complete onwetendheid in kennis en ervaring, worden dingen plotseling opgehelderd en voelen we de verbinding ertussen en wat de dingen betekenen. Er komt een punt waar vanuit we het gehele verlangen onthullen waarin al deze delen bestaan in onderlinge verbondenheid.

Dit is hoe we de gehele schepping onthullen in plaats van het illusoire beeld dat we op dit moment ervaren dat de ware realiteit blokkeert. Als consequentie daarvan zal het huidige beeld geheel verdwijnen. Daarom is het Boek van Zohar in zijn geheel een verzameling van oefeningen die wij bij ieder woord dat is geschreven uitvoeren, het helpt ons de corresponderende innerlijke kwaliteit te identificeren.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: