De Enige Oorzaak Van Al Onze Problemen

singleEen vraag die ik heb ontvangen: Als alles wat we zien in deze wereld slechts een weerspiegeling is van onze innerlijke staat, betekent dit dan dat we onszelf aan de binnenkant moeten corrigeren om de wereld als gecorrigeerd te zien?

Mijn Antwoord: Alle correcties gebeuren binnen in ons. Wij hoeven de wereld niet te corrigeren. Tenzij je jezelf corrigeert, zal de wereld niet ten goede veranderen.

Dit feit zal spoedig aan ons worden onthuld in zijn volle omvang. Het maakt niet uit hoeveel goede of slechte dingen we in de buiten wereld doen, dat wil zeggen binnen de grenzen van deze wereld, onze acties hebben nergens invloed op, zoals op de ecologie bijvoorbeeld, het is gewoon een verschijnsel dat geopenbaard wordt in plaats van een ander. Als we stoppen met het verbranden van olie bijvoorbeeld en we gebruiken hier in plaats van ecologische brandstof, zal dit uiteraard leiden tot een aantal veranderingen in de atmosfeer. Maar in plaats van de oude problemen, zullen er nieuwe problemen bij komen.

Dit gebeurt, omdat je hierin jezelf niet hebt gecorrigeerd. De gehele balans in de natuur hangt af van correctie van de mens. Daarom is het ontbreken van de balans op het menselijke niveau, het ontbreken van een verbinding tussen mensen, de enige oorzaak van al onze problemen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed