Waarom Doet De Schepper Ons Lijden En Genieten?

peg.jpgTwee vragen die ik gekregen heb over het genot en het lijden:

Vraag: Waarom doet de Schepper ons lijden?

Mijn Antwoord: Dit volgt uit de regel “de grootte van het Licht wordt gezien uit de duisternis”. Voetbal fans kunnen bijvoorbeeld niet volledig tevreden zijn met het spel tenzij hun team moeilijkheden ervaart. Onderzoek heeft getoond dat fans van het winnende team die door negatieve emoties gegaan zijn, omdat het team dreigde te verliezen een veel beter en positiever gevoel hadden over de wedstrijd. Negatieve emoties spelen een sleutel rol bij positieve gevoelens.

Vraag: Er is een vraag waar ik al een langere tijd mee zit en die mij ook gehinderd heeft bij het accepteren van Kabbalah. Waarom wilde God Zichzelf plezieren (door Zijn schepping te plezieren – aangezien we allen één zijn); waarom behield Hij niet gewoon Zijn volmaaktheid? Dit moet betekenen dat Hij ook een egoïstisch verlangen had om genot aan Zichzelf te bezorgen.

Mijn Antwoord: Jij redeneert op deze manier omdat je de eigenschap van het genot niet begrijpt. Je denkt dat het een soort referentie aan zichzelf bevat, maar dit is niet zo.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed