Een Juiste Houding Ten Opzichte Van Het Licht: Ingang En Uitgang

Het schepsel ontwikkelt zich op verschillende manieren en op verschillende niveaus. In totaal zijn er vijf van deze niveaus. Ieder niveau verdeelt zich echter in weer vijf, deze verdelen zich weer en zo tot de oneindigheid. De sleutel tot dit gehele proces is een eenvoudige actie, zoals er geschreven staat: “De uitbreiding van het Licht en het verdwijnen van het Licht, maken het vat waardig voor de taak”.

Wanneer we om het even welke kwaliteit of reactie willen verwekken, hetzij voor of tegen ontvangen, voor of tegen geven, voor of tegen intentie, in welke vorm dan ook, moeten wij in die vorm, in deze details van waarneming, de ontwikkeling en zijn halt, de receptie van het Licht en de ontsnapping van het Licht, een opening en een sluiting oproepen. Dan zullen we door deze twee tegengestelde acties de juiste indruk ontvangen: een nieuw verlangen.

Met andere woorden, ik wil stijgen van verlangen No.1 tot een hogere kwaliteit verlangen No.2. Ik wil mijn kwaliteiten veranderen, wijzer worden, meer geven, beter waarnemen, gevoeliger worden.

Dan hoef ik alleen maar één actie op te roepen: laat het Licht zich door mij verspreiden en mij dan verlaten. Deze actie zal kwalitatieve veranderingen veroorzaken in mijn verlangen, die me meer zullen doen begrijpen, meer zullen laten voelen, en meer dingen zullen laten opmerken in vergelijking tot wat ik voordien opmerkte.

Al mijn acties moeten zeer doelgericht zijn om een juist gerichte impuls uit te sturen, die de ingang en de uitgang van het Licht oproept. Zo bepaal ik de snelheid van mijn ontwikkeling. Wanneer ik een nieuw detail op de spirituele niveaus wil bereiken, wil stijgen op de ladder en mijn kwaliteit wil verbeteren, kan dit alleen plaatsvinden door de verspreiding en de uitgang van het Licht.

Dit is de wijze waarop een beter en een hoger vat wordt gebouwd, waardig voor het nieuwe doel.

Zo zien we dat we in staat zijn om onszelf voortdurend op een hoger niveau te brengen. Natuurlijk gebruiken we factoren van buitenaf: de kracht van het Licht en de kracht van het verlangen. Wij zijn echter degenen die ze activeren.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed