Korte Kabbalah Tips – 7/10/16, Deel 2

laitman_219_01Vraag: Is er een vraag die u graag zou willen beantwoorden voordat wij een vraag stellen?

Antwoord: Nee. Ik wil alleen de vragen beantwoorden die jullie stellen.

Vraag: Hoe is het ego verdeeld onder zeven miljard mensen?

Antwoord: Het ego is verdeeld in vijf niveaus van het egoïstische verlangen: 0, 1, 2, 3 en 4. De gehele mensheid leeft te midden daarvan en ontwikkelt zich naar het doel van de schepping door geleidelijk tot het besef te komen dat het ego de neiging tot het kwaad is.

Vraag: Als heel veel mensen zouden gaan verlangen naar de ontwikkeling van het zelfbewustzijn, zou de crisis dan ophouden te bestaan?

Antwoord: Jazeker. In feite is er geen crisis, het is een illustratie van onze situatie.

Vraag: Hoe vindt het werk van een Kabbalist zijn weerklank in de buitenwereld?

Antwoord: Als het een Kabbalist lukt om mensen te laten nadenken over hun levensdoel, hun vrijheid van keuze en de opgang naar het volgende niveau, weerspiegelt dit zich op een gunstige manier in de gehele mensheid. Men zou minder druk ervaren, meer mogelijkheden krijgen om na te denken en de juiste beslissingen nemen.

Vraag: Hoeveel mensen moeten samen eenheid bereiken om een derde wereldoorlog te voorkomen? Wat voor eigenschappen moeten er in die zielen aanwezig zijn?

Antwoord: Er zijn 600.000 zielen voor nodig en hun eigenschappen moeten zodanig zijn dat zij verlangen naar een volkomen verbinding met elkaar – zoals dat beschreven wordt in de Wijsheid van Kabbalah – zoals bij een vlucht vogels of een school vissen.

Vraag: Zal er in de toekomst een altruïstische wereldregering komen in plaats van organisaties als de VN, die alleen maar buitenkant zijn?

Antwoord: Zonder enige twijfel. Hierover is geschreven in “The Last Generation”.

Vraag: Kunnen we zeggen dat de eerste tekenen van de Last Generation zichtbaar zijn als miljoenen mensen vertrouwd zijn geworden met de Wijsheid van Kabbalah?

Antwoord: Zonder enige twijfel. Deze mensen worden ook wel de “Nieuwe generatie” genoemd; de “Laatste” generatie op het huidige niveau en de “Nieuwe” generatie op het volgende niveau.

Vraag: Het is in ieder geval zeker dat er een einde zal komen aan de fysieke wereld waarin wij leven. Kunnen we daarna iets goeds verwachten?

Antwoord: In de toekomst kunnen wij het volgende ontwikkelingsniveau verwachten. Wij bevonden ons eens op het minerale niveau, daarna volgde het vegetatieve niveau, toen het animale niveau en nu bevinden we ons op het menselijke niveau, het volgende niveau zal het spirituele niveau zijn. Zo gaan wij voorwaarts. Op het spirituele niveau bestaan er veel gradaties en ook subniveaus, opwaarts tot aan Ein Sof (Wereld van Oneindigheid).

From the Kabbalah Lesson in Russian 7/10/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed