De Hele Wereld Is In Mij

Laitman_115_04Vraag: Construeer ik een spiritueel beeld in mij en heb ik in feite een relatie tot mijn innerlijk beeld?

Antwoord: Het Boek De Zohar zegt dat wij de hele wereld in ons kunnen vinden en dat een mens dat uiteindelijk ontdekt. Een mens kan niet spreken over wat zich buiten hem bevindt, want hij neemt alles door middel van zijn zintuigen waar.

Zelfs als ik mij voorstellingen maak van beelden die ik voor me zie, bestaan ze in mij, in mijn verbeelding, in mijn bewustzijn. Een mens construeert een beeld in zichzelf en is daarmee in contact, met andere woorden: hij bestaat in het model dat hij zelf bouwt. Als hij andere zintuigen zou hebben, zou hij een totaal ander beeld construeren.

From the Kabbalah Lesson in Russian 8/28/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed