De Enige Leraar

Dr. Michael LaitmanIn onze wereld is er slechts één leraar, één gids en één Rav: de Schepper. Er is geen ander! De Schepper, de hoge positieve Kracht, bestuurt alles en creëert de – naar verhouding – negatieve egoïstische kracht.

Alle anderen zijn deelnemers in dit proces, ongeacht de rol die zij spelen. Zij worden uitsluitend gerangschikt op basis van de positie die zij innemen ten opzichte van die Leraar: in de mate waarin zij Hem begrijpen en Zijn opdrachten uitvoeren, of juist niet. Alleen dit geeft hun situatie en hun niveau weer.

Ik noem mezelf een gids omdat ik aan mensen probeer uit te leggen hoe ik mijn spirituele leraar begrijp en hoe ik de Leraar, de Schepper, begrijp. Ik leer mensen hoe zij de weg naar de Hoge Kracht kunnen vinden.

In het algemeen gesproken denk ik dat ieder mens in onze wereld geen andere opdracht heeft dan deze, want het allerbelangrijkste is dat we begrijpen hoe een mens verbonden is met de Schepper, want Hij bestuurt alles.

Met de Schepper verbonden zijn, is alleen mogelijk door middel van een groep, een Ten, met meer verbindingen, meer wederkerigheid, door op te gaan in anderen en alles te absorberen door een steeds diepere verbinding.

Dit is de weg die we moeten gaan. Dan zal je de leraar, de gids, de vriend en de Rav in één persoon vinden.

From the Kabbalah Lesson in Russian 8/7/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: