Een Motor Die Functioneert In Een Gebroken Machine

laitman_934Vraag: Hoe moet ik de groep zien als ik bedenk dat alles in de wereld een verlangen om te ontvangen is?

Antwoord: De groep bestaat uit de verlangens die bij jou horen en jij kunt er gebruik van maken, met behulp van de kracht daarvan kan je sterker te worden. Het is nodig om met deze verlangens buiten je, om te gaan alsof ze van jou zijn, gecorrigeerd zijn en met jou verbonden.

Je moet je verhouden tot de groep als tot een gereedschap dat in het einde van de correctie is, met liefde, een gevoel van gemeenschappelijkheid, vreugde en grote waardering, met het besef dat je daarmee een enorme energiebron ontvangt. Aan jouw algemene verlangen voegen zij één gecorrigeerd deel toe. De hele wereld is een gigantisch systeem waarin alles ‘uitgeput’ is. Alles is onecht en plotseling ontdek je, in dat beschadigde systeem, één deel dat gecorrigeerd en heel is, verbonden met de Schepper. Het functioneert op een ideale manier en met behulp daarvan kan je – zoals in een machine – alle overige delen corrigeren.

Bovendien ontdek je dat dit het belangrijkste deel is in het systeem. Dit is de motor en na dit deel ontdek je nog meer gecorrigeerde delen: Kabbalisten uit het verleden die al gecorrigeerd zijn in jouw spirituele systeem. Met andere woorden: je hebt een anker.

Als je in het gecorrigeerde systeem komt, een ‘groep’ genaamd, en je daarin opgenomen bent, corrigeer je jezelf en stem je jezelf af op de overige delen in het systeem. Met de hulp hiervan bouw je jezelf. De groep wordt je thuis waarin je ontsnapt aan de hele wereld. Je krijgt kracht uit de groep en dan ga je de wereld in om de hele wereld te corrigeren. Dit redt je leven, je kunt niet zonder de groep. Je kunt nagaan of je op weg bent naar correctie of naar vernietiging. Op een andere manier kun je dat niet weten. Zou je het met je intellect kunnen afmeten?

Je kunt niets alleen doen. In de groep kan je je echter afstemmen. Als je dit in de groep niet zou doen, zou je geen enkele mogelijkheid hebben om iets goeds te doen en zelf niet eens weten of je iets niet goed doet, in welke vorm en wat je moet corrigeren. Zelf begrijp je niets.

De groep die aan je gegeven is, is een correct systeem en dit is afhankelijk van de mate waarin je jezelf wegcijfert voor de groep. Je krijgt een kant en klaar gereedschap dat klaar is voor correctie op voorwaarde dat jij ook klaar bent voor correctie. Hoe meer je investeert in de groep, hoe meer geschikte kansen je krijgt om de overige gebroken verlangens te corrigeren. De groep is het gecorrigeerde deel in je verlangen en dan ga je voelen dat de hele wereld gecorrigeerd is, behalve jij.

Vraag: Wat is dan mijn werk in dat gecorrigeerde gebied?

Antwoord: Als je je ego wegcijfert naar je vrienden toe, stem je jezelf af ‘ten behoeve van geven’. Met de krachten, de waarneming en de veranderingen die in jou ontstaan, ga je op pad en je implementeert handelingen ‘om te geven.’ Zonder de groep kan je niet eens in beweging komen. Het is onmogelijk, maar nu ben je de hele dag met de groep verbonden en je stemt je af op een correcte waarneming van de wereld, op de juiste houding naar alle delen en naar jezelf, dan heb je tijdens de dag geen tijd verspild.

Als je één of twee keer per week naar de groep komt, krijg je daarmee de gelegenheid om jezelf te corrigeren. Het begin van elke dag is: via de groep naar de hele wereld kijken. Anders zul je nooit in staat zijn om op de juiste wijze naar de werkelijkheid te kijken. Dan zou je niet weten wat je nog meer kunt toevoegen, waarnaar je moet verlangen en wat je wilt veranderen.

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 3/31/14, The Zohar

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed