Wanneer Maken We De Betovering Dat Ons Leven Is Ongedaan

lifeOns hele leven is een betovering, één groot bedrog. Het egoïstische verlangen manipuleert ons constant en dwingt ons hiervoor te werken. In de tussentijd houden wij van deze onreine verlangens en eigenlijk verlangen wij om hierdoor bedrogen te worden.

Het liegt tegen ons over het einde van onze pad, het belooft ons plezier en Licht wanneer we er zijn. En op de weg ernaar toe lijkt het alsof we een soort van plezier ontvangen. Zelfs als we niets hebben dan loze beloftes, genieten we ervan. We denken aan wat we kunnen behalen en we beginnen te voelen alsof we het vandaag al hebben. We ontvangen vonken van plezier en zij geven ons hoop.

Hoewel, er is geen Licht achter deze vonken omdat het Licht niet neerdaalt beneden de Parsa, de grens die de Wereld van Atzilut scheidt. Het Licht schijnt van daar uit op ons en ontwaakt die vonken, het zorgt dat wij hoop hebben dat we het Licht ontvangen. En dit gaat onze hele leven door.

Zelfs als we altijd gedesillusioneerd zijn en nooit het Licht zien, alleen de vonken, hebben we geen andere keus dan door te gaan hiernaar te zoeken, om plezier te voelen. We hopen te genieten door het krijgen van een beetje meer geld, roem, macht, kennis, eten en seks. Dus, we zijn altijd op pad, met al onze hoop gericht om de toekomst. Maar het moment dat het Licht naar de vonk moet komen, komt het niet en alles zal direct verdwijnen.

In de materiële wereld is het hele leven van een persoon gebaseerd op hoop voor de toekomst en hij denkt dat dit geluk is. Hij gelooft dat ieder soort van egoïstisch verlangen op hem wacht en hij probeert niet te denken aan de duisternis en dood die op hem wachten.

Hoewel, vandaag de dag is de mensheid ontwikkeld tot een niveau waar hij begint te begrijpen dat egoïstische beloften ongegrond zijn. Maar in dit geval, wat moeten we doen? We kunnen niet langer leven op alleen hoop! We geloven niet langer in socialisme of een mooie toekomst waar iedereen gelukkig is.

Als resultaat, depressie en desillusie worden erg gewoon; toch, we moeten leven op de één of andere manier. Als resultaat, mensen beginnen steeds meer te liegen tegen zichzelf. Alle massa media kanalen werken voor dit doel: het is een universele betovering dat in stand wordt gehouden door de samenleving.

Dit zal doorgaan totdat de leugen een breek punt bereikt, waarna het niet langer mogelijk is om door te gaan.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: