Wederzijdse Garantie Is De Enige Effectieve Toezichthouder

mutualEen vraag die ik gekregen heb: Dat een geschreven overeenstemming an sich onvoldoende is, en dat het aangevuld dient te worden door respect, wordt reeds erkend door politieke leiders zoals Gordon Brown, en Barack Obama en veel anderen. De vraag is waar we een toezicht kunnen vinden die de houding van de mensen ten aanzien van een overeenkomst zou kunnen veranderen.

Mijn Antwoord: Ik heb het vaak genoeg gehad over het feit dat een persoon vooruitgaat uit goedheid naar grotere goedheid onder de invloed van de samenleving, het gevoel van schaamte en het besef dat hij geen ander keus heeft, dan zich op een bepaalde manier te gedragen.

Mijn samenleving doet me waardeloos voelen, as ik niet vorder naar een toestand die het als succesvoller beschouwt. De publieke opinie is dus de factor die dingen kan veranderen.

De publieke opinie op zijn beurt, is een gevolg van opvoeding. Daarom moet het proces van correctie beginnen met juiste opvoeding. Dit is de enige manier waarop we het gevoel van wederzijdse afhankelijkheid kunnen bereiken.

Als mensen beseffen dat het gebrek aan verbinding tussen ze gelijk staat aan voedseltekorten, zullen ze ook inzien dat de onderlinge afhankelijkheid het enige is dat ons kan redden. Mensen zullen dit begrip verkrijgen door de invloed van de tegenslagen door de natuur.

We moeten beseffen dat alles alleen afhangt of we de wet van de wederzijdse garantie volgen, die momenteel geopenbaard wordt in de wereld. Als iedereen dit beseft, dan zal de maatschappij van al haar leden vragen dat ze deze wet volgen. Mensen zullen dit simpelweg van elkaar verwachten.

Naast de tegenslagen die van ons van boven af komen, van Natuur, moeten we ons deel doen en de kennis over de ontwikkeling van het egoïsme en het doel van deze ontwikkeling, namelijk om ons te doen verenigen, verspreiden.

De kracht van wederzijdse garantie stelt een ieder in staat om zijn eigen egoïsme te verwerpen en om er boven te stijgen. Dit is hoe we allen het gemeenschappelijke verlangen om te schenken bereiken. En wegens de eigenschap van schenking die we verwerven, zullen we hiermee eeuwig en volmaakt bestaan verwerven. Zie de sectie over “Perfectie“.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: An Honest Deal Brings the Greatest Profit
Laitman.com Post: Bestowal Can Fulfill Us More Than Anything Else
Article: “Kabbalah and Upbringing”
Talk: “The Revelation of Godliness (Matan Torah)”

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Wederzijdse Garantie Is De Enige Effectieve Toezichthouder Laitman.nl Artikel: Het Programma Om Uit De Crisis Te […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed