Door Kabbalah Wordt Het Mogelijk Om Met Begrip En Liefde Te Lijden

laitman_2009-05-28_8354_wVragen die ik ontvangen heb over de invloed van het Licht en de moeilijkheden die we tijdens het studeren van Kabbalah tegenkomen:

Vraag: Is het mogelijk dat het Licht ons beïnvloedt ook al zijn we nog niet van Kabbalah op de hoogte, maar ons toch alsnog er toe aangetrokken? Misschien ontwaken onbewust vorige levenscycli waarin we ons intensief met Kabbalah beziggehouden hebben, en zorgen ervoor dat we op zoek gaan naar Kabbalah?

Mijn Antwoord: De ontwaking van de persoon om Kabbalah te bestuderen is het resultaat van de Reshimo die ik hem ontwaakt. Misschien is het de eerste keer voor hem, of is het een vervolg van wat hij in een vorige leven is begonnen. De volgorde van de Reshimot wordt één voor één onthuld, waardoor het ons naar Kabbalah leidt, ook al weten we er niets over.

Vraag: Zouden de moeilijkheden die we tijdens het bestuderen van Kabbalah ervaren, die korte tegenslagen zijn in een compacte vorm, nog steeds ons overkomen, ook als we geen Kabbalah zouden studeren?

Mijn Antwoord: Uiteraard. Echter als we Kabbalah bestuderen, lijden we niet in de werkelijkheid maar in onze geest, en met liefde en begrip.

Vraag: De kracht die op ons van invloed is, gegeven ons verlangen om spiritueel te stijgen, wordt het “Licht” genoemd, omdat het de duisternis “verlicht”, ofwel de onbewustheid. Dus daarna wordt het bewustheid?

Mijn Antwoord: Ja dat doet het, in de mate van onze gelijkwaardigheid er aan.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Het Pad Van Licht Versus Het Pad Der Lijden
Shamati #3 Het Verkrijgen van het Spirituele

Engelstalig:
Laitman.com Post: A Reshimo Is One’s Complete Future State
Laitman.com Post: History Is The Unraveling Of Reshimot Inside Us
Shamati #3: “The Matter of Spiritual Attainment” – Lesson 2

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed