De Wiskunde Van Liefde En Haat

laitman_2009-02-03_3Haat voor de medemens wordt niet uitgedrukt via een gevoel van haat, maar als een verlangen om hem voor je eigen goed te gebruiken. Dit is het gevoel dat we hebben totdat we het omzetten naar liefde – het verlangen om de ander te vervullen in plaats van mezelf.

Mijn leraar Rabash zei vroeger:Je kunt jezelf als een nul voorstellen, en je vriend als een één, of je kunt jezelf als een één zien en hem als een nul. Dit is afhankelijk van je verlangen – wens je hem ten gunste van jezelf te gebruiken, of wil je jezelf gebruiken om hem te baten.”

In de mate waarin je de ander verlangt te vervullen, zal het Licht van schenking en liefde jou vervullen.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Ware Liefde Is De Vervulling Van Het Verlangen Van De Ander
Laitman.nl Artikel: Hoe Kun Je Van Anderen Houden?
Laitman.nl Artikel: Kabbalah Studeren Maakt Het Mogelijk Om Van Iedereen Te Houden

Engelstalig:
Bail Yourself Out: II. Learning from Nature.”Waters of Love”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed