De Crisis In Wetenschap Wijst Op De Behoefte Om Ons Bewustzijn Te Veranderen

russiaOm naar het “menselijke niveau” te stijgen, het niveau dat hoger ligt dan het dierlijke, moet met de eigenschap van schenking en liefde voor anderen verwerven. Dit wordt genoemd “geloof boven rede” – schenking boven het ontvangen. Het stelt de persoon in staat om boven zichzelf en zijn egoïstische natuur uit te stijgen.

Wetenschap gaat door een crisis heen, terwijl het zich op het egoïstische niveau ontwikkelt. In de tussentijd is de mensheid geleidelijk naar een hoger niveau gestegen, waar iedereen inter-verbonden is als één lichaam. Vanaf nu is de enige wijze waarop we de Natuur kunnen begrijpen en onthullen door één geheel te worden. Door deze verandering in ons bewustzijn te maken, zullen we een diepere laag onthullen; nieuwe verbindingen, krachten en afhankelijkheden in de wereld om ons heen.

Maar totdat we onze egoïstische waarneming van de werkelijkheid naar een altruïstische veranderen, zullen onze gevoelens, gedachten en verlangens ons niet toestaan om de kennis barrière te overkomen, waar we vast zijn komen te steken. Het is verplicht dat we boven ons egoïstische verstand uitstijgen naar het altruïstische verstand. We moeten buiten onszelf treden naar een gevoel dat vandaag voor ons volkomen irrationeel lijkt. Dit is wat het onderwerp van mijn academische proefschrift was: “Kabbalah – De Irrationele Methode om de Wereld te Verwerven“.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: In Tegenstelling Tot Wetenschap Of Godsdienst, Geeft Kabbalah Je Een Hele Nieuwe Waarneming
Laitman.nl Artikel: Onze Wereld Is Een Omgekeerd Mini-Model Van De Wereld Van Het Oneindige
Laitman.nl Artikel: Bruce Lipton “We Zijn Eén Geheel”

Engelstalig:
Baal HaSulam Article: “Matter and Form In the Wisdom of Kabbalah”
Shamati #215: “Faith”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed