Correctie Kan Alleen Geschieden Door De Kracht Van Publieke Opinie

publicAlle mensen zijn uit het integrale, verenigde, universele systeem genoemd “Adam” ontstaan. Later werden de verbindingen tussen de onderdelen van dit systeem verbroken, en dit is de betekenis van de “zondeval van Adam”. Als de mensen deze banden herstellen, zullen ze de handeling van correctie beginnen te waarderen en op prijs te stellen, dit wil zeggen de eigenschap van schenking en liefde.

Publieke opinie zal iedereen de herstelling van deze banden tussen de mensen doen respecteren en willen. De maatschappij zal de correctie van de verbindingen tussen de mensen verheffen, omdat deze correctie de overleving van de maatschappij zal garanderen. Mensen zullen zien dat de handelingen gericht op de correctie, hen en hun kinderen leven, energie, zuurstof voedsel en veiligheid geven.

Correctie betekent dat mensen de houding van liefde en schenking tussen ze herstellen, tussen de onderdelen van het integrale systeem van zielen. Als mensen daadwerkelijk dit idee, deze methode en praktijk respecteren en waarderen, zal iedere individu er aan deel willen nemen, zelf als het hem persoonlijk niets opbrengt. Mensen zullen er naar streven om vanuit hun egoïstische toestand (Lo Lishma) over te schakelen naar de Lishma staat – absolute schenking en liefde.

We kunnen voorbeelden van hoe dit in onze wereld werkt zien: als een persoon als groot beschouwd wordt, ongeacht hoe slecht hij is en hoeveel mensen hem haten (denk aan Stalin of Hitler), toch inspireert hij en vraagt hij respect.

Hetzelfde is waar ten aanzien van de eigenschap van schenking. Ook al kan je het in het begin haten, als de maatschappij het respecteert en het als groot en nodig beschouwt, dan zul je het ook beginnen te respecteren en te willen.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Building The Third Temple
Laitman.com Post: Bestowal Can Fulfill Us More Than Anything Else
Laitman.com Post: The Writings Of The Last Generation
Shamati #30: “The Most Important Is To Want Only To Bestow”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed