Twijfel Wordt Opgewekt Door De Onthulling Van De Nieuwe Innerlijke Graden

priestTwee vragen die ik ontving over twijfel die onderweg opkomt:

Vraag: Veel mensen beschrijven het moment dat zij voor het eerst kennis maakten met Kabbalah als een gevoel van: “Dit is het! Eindelijk heb ik mijn bestemming gevonden!”. Tijdens mijn eerste kennismaking met Kabbalah voelde ik ook dat ik de meest correcte oplossing gevonden had. Nu heb ik er last van dat ik voortdurende twijfel aan deze weg, en dat ik deze twijfels steeds weer met behulp van studie aan de kant zet. Waarom voel ik geen vertrouwen?

Mijn Antwoord: Anderen hebben dezelfde twijfels over de authenticiteit van deze weg, want ieder mens moet die authenticiteit zelf ontdekken en verifiëren. Als gevolg van deze twijfel, en om die te boven te komen, ontwikkelt iemand zich en gaat hij vooruit.

Onze weg is: zelf bestuderen wat de Schepper heeft geschapen. Wanneer iemand zichzelf begint te bekijken vanuit het standpunt van een buitenstaander, en wanneer hij zichzelf als “van een afstand”, of “van buitenaf” begint te behandelen, dan helpt dit hem om de Schepper te bestuderen. Twijfel zal je de hele weg begeleiden, tot aan je volledige correctie, want die twijfel wordt steeds weer opgewekt door elke nieuwe graad van openbaring die nog ongecorrigeerd is.

Vraag: Ga ik in de juiste richting vooruit door de wetenschap van Kabbalah te bestuderen terwijl ik niet alles wat ik lees of hoor accepteer? Sommige dingen raken mijn hart meteen en ik accepteer ze met mijn hele ziel, maar er zijn ook momenten van analyse en twijfel.

Mijn Antwoord: Authentieke studie is altijd op onderzoek gebaseerd. Maar je moet jezelf ook aan onderzoek onderwerpen: misschien is het je egoïsme dat inschat hoeveel winst iets je oplevert? Een onderzoeker moet boven zichzelf en zijn egoïstische belangen uitstijgen, en hij moet bereid zijn om zaken objectief te accepteren. Dit moet het resultaat zijn van je onderzoek. Alleen een “dier” heeft geen twijfels, doordat het met primitief egoïsme werkt.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: It Takes Time, Effort and Experience to Reveal the Upper World
Laitman.com Post: Strive for the Goal, and Leave the Rest Up to the Creator
Shamati #30: “The Most Important Is to Want Only to Bestow”

icon for podpress  Lesson on Baal Sulam Letter 5 – 1921, pg. 11 [29:06m]: | Download

icon for podpress  Lesson on Shamati #56: Torah is Called Indication [01:16:49m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed