Het coronavirus verandert de realiteit, deel 5

Remedie voor het coronavirus

Vraag: Is geïsoleerd zijn tot op heden de enige remedie tegen het coronavirus?

Antwoord: We hadden al eerder vergelijkbare relaties met elkaar, hoewel het niet zo duidelijk voor ons was. We hadden gewoon niets om ons aan vast te houden. Als ik een of ander apparaat zou hebben waarmee ik iedereen kon aanwijzen en ik ervoor zou kunnen kiezen om wel met de een en niet met de ander te communiceren, zou ik dat zeker doen. In principe is het zo dat we, zelfs zonder het virus, ons leven lang naar elkaar kijken en ons daarbij afvragen: wil ik met diegene wel of niet communiceren en hoeveel afstand houd ik aan.

Vraag: Welke vragen moet iemand, die op dit moment thuis geïsoleerd zit, zichzelf stellen? Het zijn intussen al honderden, duizenden of zelfs miljoenen mensen.

Antwoord: Dit virus laat zien hoe slecht we met elkaar omgaan. We moeten noodzakelijkerwijs onze relaties veranderen, dan zal onmiddellijk alles wat goed en vriendelijk is in de wereld worden hersteld.

Vraag: Bent u ervan overtuigd dat iemand zichzelf dergelijke vragen kan stellen en dan tot de conclusie kan komen dat we elkaar slecht behandelen? Kan een virus zulke gedachten teweegbrengen?

Antwoord: In Kabbalah, in het bijzonder in het boek “Profeten”, wordt beschreven dat de mensheid in verschrikkelijke situaties terecht kan komen, waarin mensen elkaar letterlijk zullen opeten. Daar moeten we dus ook over nadenken. Nu bevinden we ons nog steeds in een mooie, genereuze situatie waarin we onszelf kunnen veranderen en niet toestaan ​​dat het bovenstaande gebeurt.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/03/coronavirus-is-changing-reality-part-5/

From KabTV’s “Coronavirus is Changing Reality, Part 5,” 3/12/20

Related Material:

Coronavirus Is Changing Reality, Part 4

Coronavirus Is Changing Reality, Part 3

Coronavirus Is Changing Reality, Part 2

Filed under: Coronavirus, Crisis, Globalization, Health | Add Comment →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed