Korte Kabbalah Tips – 09-04-2019

Vraag: Waarom voelen we geen liefde?

Antwoord: Wij voelen wel liefde, maar alleen voor onszelf. Daarom voelen we geen enkele andere liefde, want er kan maar één van de twee vormen bestaan. Zoals er geschreven staat: Er bestaat geen lege plek in het hart, deze plek is ofwel gevuld met mijzelf, ofwel met de Schepper.

Vraag: Is de activering van de eerste Tzimtzum (restrictie) al een daad van vrije keuze?

Antwoord: Ja.

Vraag: Hoe kunnen wij in een groep het gevoel bereiken van het spirituele, minerale niveau, waarop je ervaart dat de Schepper totaal alles bestuurt?

Antwoord: Je moet er altijd aan denken, proberen om het fysiek in jezelf te voelen en elkaar hierbij helpen. Het vereist grote toewijding en introspectie.

Vraag: Waarom kunnen wij de grenzeloze moed van Rabash voor disseminatie niet verkrijgen?

Antwoord: Rabash had een desperate moed. Hij onderwees jonge mensen die in totaal andere omstandigheden verkeerden dan de omgeving van Rabash in Bnei Brak. Wij kunnen ons moeilijk voorstellen wat hij – hoe dan ook – moest horen en voelen.

Vraag: Als de vrienden in een Ten niet bij de dagelijkse meetings kunnen zijn, is het dan beter om bij zulke meetings met vrienden van andere Tens van de wereldgroep samen te zijn of moet ik mij concentreren op het werk in mijn Ten?

Antwoord: Het is mogelijk om met andere Tens te integreren als je niet met je vrienden samen kunt zijn.

Vraag: In het verleden hebt u gezegd dat het voor u moeilijker was om vooruit te komen dan het voor ons, uw studenten, is. Zal het de komende vijf à tien jaar voor studenten weer gemakkelijk zijn dan voor ons?

Antwoord: Voor de komende generaties zal het zeker gemakkelijker zijn om vooruit te komen dan voor ons. Dit betekent niet dat het voor hen aangenamer zal zijn, maar het zal gemakkelijker zijn omdat er meer erkenning van het kwaad zal zijn.

Vraag: Hoe kan ik mijn gedachten veranderen van denken aan mijzelf naar denken aan de vrienden?

Antwoord: Daar moet ik constant over nadenken, het steeds weer proberen en mij ervoor inspannen.

Vraag: Bestaat er een concept als “spiritueel geweten”? En zo niet, kunnen wij dan “waarheid en onwaarheid” verduidelijken en implementeren?

Antwoord: Je kunt het een geweten noemen, ik houd echter niet zo van aardse definities. De verduidelijking ontstaat in jezelf als je je probeert te verbinden met de vrienden vanuit een neutrale staat, buiten jezelf en buiten hen. Samen zoek je naar een dergelijke staat en daarin realiseer je de verheldering.

Vraag: Wij leren dat het gebed door Boven gegeven wordt. Als wij op een kunstmatige, mechanische manier proberen te bidden, kunnen wij zo’n handeling dan een “gebed” noemen of is dit een voorbereiding op het gebed.

Antwoord: Dit is een waar gebed. Het is echter beter voor ons om het met elkaar in een groep te organiseren. Wat er door Boven gegeven wordt, is eenvoudigweg iets wat wij moeten leren. Plotseling voel ik een verlangen om iets aan de Schepper te vragen. Dit betekent dat Hij Zelf mij een dergelijk verlangen geeft.

From the Kabbalah Lesson in Russian, 04/09/19

Blog in het Engels: https://laitman.com/2019/07/blitz-of-kabbalah-tips-4919/

Filed under: Q&A, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed