Korte Kabbalah Tips – 7-8-2016

laitman_281_02Vraag: Waarom drijft u soms de spot met uw studenten? We hebben de indruk dat humor ons samenbrengt en onze aandacht verscherpt.

Antwoord: Daarom doe ik het ook.

Vraag: Waarvan is uw houding naar uw studenten afhankelijk? Waarom krijgen sommige studenten speciale aandacht?

Antwoord: Dat is niet zo! Absoluut niet. Er zijn studenten die de aandacht trekken omdat zij dagelijks vragen willen stellen en soms een paar keer tijdens de les. Ik leg ze beperkingen op omdat ik vragen wil horen uit een zo breed mogelijk spectrum.

Vraag: Hoe kunnen we weten of we de leraar hebben die we nodig hebben? Er zijn verschillende leraren en een ieder brengt de stof op een andere manier over.

Antwoord: Ga op zoek!

Vraag: Als student volg ik de leraar, maar soms kom ik tijd tekort. Kan de groep of de leraar de dag op de juiste manier indelen of moet ik dat aan de Schepper vragen?

Antwoord: In dit opzicht ligt het voor een vrouw veel gemakkelijker. Je kan de les opnemen of downloaden en er overal naar luisteren, op die manier kom je verder.

Vraag: Zijn ongenoegen en een gevoel van opdringerigheid eigenschappen die van de waarneming van de luisteraar afhankelijk zijn?

Antwoord: Als ongenoegen en het gevoel van opdringerigheid geen ziekelijke vormen aannemen, kunnen wij er de namen vasthoudendheid en koppigheid aan geven, dit zijn volstrekt normale eigenschappen.

Vraag: Wie was de leraar van Adam HaRishon (Eerste Adam/Mens)? Wie heeft hem de weg gewezen?

Antwoord: Niemand, hij was de eerste mens aan wie het hoge Bestuur werd onthuld. Na hem kwamen er andere Kabbalisten die eveneens de Hoge Wereld hebben ontdekt zonder dat zij een leraar hadden. Maar zij hadden een speciale geneigdheid. Zij verrichtten grote inspanningen en bereikten de spirituele wereld door middel van boeken, niet via een bepaalde persoon.

From the Kabbalah Lesson in Russian 8/7/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: