Een Systeem Dat Ons Voor Het Hoge Licht Beschermt

laitman_232_06Vraag: Hoe belangrijk is het om het genot dat wij van de Schepper ontvangen in stukjes te verdelen? We weten immers dat we – als we lange tijd in de zon doorbrengen – verbranden in plaats van bruin te worden.

Antwoord: Allereerst moeten we ons verlangen voorbereiden op het juiste contact. Wij moeten dan ook eerst alle genot afweren, restrictie toepassen (Tzimtzum) en niet toelaten dat het genot ons bereikt.

Daarvoor moeten wij een scherm (Masach) bouwen dat het genot terugstuurt. Pas daarna wordt het mogelijk om ermee in contact te komen en geleidelijk aan het genot te ontvangen in uitgebalanceerde hoeveelheden: Nefesh, Ruach, Neshama, Haya en Yechida genaamd.

Alles komt geleidelijk. In de mate waarin wij een weerstand in ons bouwen, een Masach genaamd, kunnen wij het genot dat wij tussen ons vinden, ontdekken. Boven ons bevindt zich een systeem waardoor het Hoge Licht ons kan bereiken, maar alleen afgestemd op ons beschermingssysteem, de Masach.

Vraag: Hoe weerstaan de hersenen en de zenuwen van een Kabbalist het gevoel van genot dat miljoenen malen groter is dan het genot dat een gewoon mens ervaart? Heeft dit geen invloed op het mentale systeem?

Antwoord: Het beïnvloedt het mentale systeem niet omdat er een systeem bestaat dat alles beschermt en ervoor zorgt dat een mens op geen enkele wijze door het Hoge Licht beschadigd kan worden. Wat men een Pulsa de Nura (lichtschok) noemt is alleen maar een ‘horror verhaal’. Maak je dus geen zorgen, er zal niets gebeuren, niemand is ooit beschadigd door de Wijsheid van Kabbalah. Alleen tegenstanders van Kabbalah verspreiden dergelijke verzinsels.

From the Kabbalah Lesson in Russian 8/28/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: