Een Letter Is Een Spirituele Kli (Vat)

laitman_260Vraag: Wat was er eerst, de Wijsheid van Kabbalah of de Hebreeuwse taal?

Antwoord: De Wijsheid van Kabbalah is een systeem waarmee wij het Hoge Bestuur kunnen bereiken, als je deze Wijsheid bestudeert, ga je de letters daarvan ontdekken en de krachten van de letters, het is de taal van het Bestuur. Deze taal wordt het Hebreeuws genoemd.

Vraag: Kunnen we dit proces analyseren met het voorbeeld van de letter Aleph? Want daar is zoveel in te ontdekken.

Antwoord: Dat is met alle Hebreeuwse letters zo.

De Aleph is de eerste letter van het Hebreeuwse alfabet.

aletterisaspiritualvessel

Het gedeelte rechts boven is de letter Yod, dat is de tiende letter van het alfabet, deze letter correspondeert met GE (Galgalta ve Eynaim), de kelim (vaten) voor geven. Het gedeelte links onderaan is de vierde letter van het alfabet, de Dalet, deze letter correspondeert met de AHP, de kelim van ontvangen.

Dan is er een lijn, de Parsa (grens) genaamd, die de twee elementen doorkruist en de scheiding vormt tussen beide letters.

In feite is het zo dat de letter Aleph de gehele spirituele Kli bevat. Als we de tien Sefirot nemen: Keter, Hochma, Bina, Zeir Anpin (dat uit 6 Sefirot bestaat) en Malchut, bevindt GE zich boven de Parsa, tot aan Bina, en de AHP bevindt zich onder de Parsa.

From the Kabbalah Lesson in Russian 7/17/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed