De Ladder Van Eenheid

laitman_943Vraag: Is het mogelijk om het niveau van eenheid tussen mensen te meten en daarmee aan te geven hoe ver we verwijderd zijn van een volgende holocaust?

Antwoord: Wij kunnen onze plaats op de spirituele ladder – hij wordt de Jacob’s ladder genoemd – afmeten aan de mate van onze connectie, aan hoe wij van onze wereld omhoog gaan via 125 niveaus en door vijf werelden, totdat wij Olam Ein Sof bereiken.

In elke wereld zijn er vijf Partzufim, in elke Partzuf zijn er vijf Sefirot en in totaal zijn er 125 niveaus (5x5x5). Het verschil tussen al die niveaus bestaat uit een steeds grotere verbinding en eenheid tussen ons.

Deze eenheid komt altijd tot stand in een Minyan (groep van tien). Als wij ons op de juiste wijze met elkaar verbinden en ons ego wegcijferen, gaan wij onze onderlinge verbinding voelen en eveneens een nieuwe spirituele Kracht die in onze verbinding wordt ontdekt.

Hoe meer wij ons met elkaar verbinden, hoe meer een ieder van ons voelt hoe hij hoger komt op de ladder van de spirituele niveaus, totdat het einde bereikt wordt.

From Israeli Radio Program 103FM, 7/12/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: