Als Een Gebalde Vuist

Dr. Michael LaitmanHet is niet mogelijk om het Corrigerende Licht naar jezelf toe te trekken, iedereen moet dit voor anderen doen. Dit noemen we ‘voor zijn vriend bidden’. Mijn werk bestaat er met name uit dat ik ervoor zorg dat het Licht gevend is aan de hele groep en ons sterker met elkaar verbindt.

En dan ontdekken wij, naarmate wij ons inspannen om ons te verbinden, door onze gezamenlijke concentratie, het Licht in een steeds grotere intensiteit: Nefesh, Ruach, Neshama, Chaya, Yechida. De kracht van de concentratie bepaalt de spirituele niveaus: 125 niveaus van concentratie, intensiteit van verbinding.

En als ik dit niet doe, wie zal het dan doen? Dan zal mijn deel leeg blijven. Het is onmogelijk dat ik niet in staat ben om dit te doen, want er is een deel dat door mij gecorrigeerd moet worden.

From the 3rd part of the Daily Kabbalah Lesson 4/6/14, Writings of the Ari

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: