Het Is Moeilijk Om Volwassen Te Zijn

Opinie (Roman Nosikov, advocaat, journalist): “Hoe word je een correct mens. Hoe ontwikkel je een zo grote menselijke kwaliteit als rijpheid. De wereld van de toekomst is een wereld vol krachtige kinderen, het zijn de kinderen die nooit zijn opgegroeid. De mens verwerft rijpheid door met problemen om te gaan, door te strijden tegen het kwaad. Maar het kwaad en problemen, moeilijkheden en tegenslagen bestaan niet in de wereld van vandaag.”

“Mensen weten niet hoe ze moeten reageren op het kwaad, ze kunnen het zelfs niet eens herkennen. Mensen houden zich bezig met vrije creativiteit, spel, entertainment, die krachtige super kinderen. De mensheid is vergeten uit welke smerige omstandigheden zij afkomstig is. De mensheid is een kind geworden dat zich geen zorgen maakt over het proza van het leven.”

Commentaar (meningen van de auteur): Het belangrijkste van dit proces is dat we van een infantiel, verwend persoon veranderen in een echt mens. Het probleem is dat een mens niet zijn blik op de wereld is, niet zijn humanisme, zijn nationaliteit, zijn smaken en voorkeuren. Een mens is een verbinding met zijn eigen soort. Een mens is geen punt. Een mens is een lijn die de punten met elkaar verbindt.

Daarom kan niemand zich verbergen voor andere mensen. Dit maakt hem namelijk steeds minder menselijk. Hij begint zichzelf als een god te beschouwen.

De mens is niet wat hij van zichzelf denkt. De mens is zijn verbinding met anderen, zijn liefde en de uitingen daarvan.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: