“VN Functionaris: Digitale Oorlogvoering Is Een Realiteit Waartegen De Wereld Moet Vechten”

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van Raw Story): “‘Er is een Cyber oorlog gaande,’ zei Hamadoun Toure, secretaris-generaal van de Internationale Telecommunicatie Unie, tijdens een debat over internetveiligheid in de Pers Club van Genève (CSP).”

“‘Net zoals in een conventionele oorlog zijn er geen winnaars, maar is er alleen sprake van vernietiging,’ zo waarschuwde hij een publiek van journalisten, diplomaten en technische experts.”

Toure weigerde de schuld bij afzonderlijke landen te leggen, dergelijke aanvallen zijn gemeengoed geworden.…

“’In een wereld die steeds meer verbonden is en afhankelijk van het Internet, hebben zowel cyberaanvallen door regeringen als door criminele bendes het potentieel om overal ravage aan te richten, van de financiële sector tot aan belangrijke openbare diensten“, zei Toure.”

“‘Niemand kan dit alleen oplossen. We moeten onze mentaliteit veranderen. Zijn we mentaal bereid om met elkaar samen te werken?’ vroeg hij.”

“‘Op dit vlak, bestaat er niet meer zoiets als een supermacht,’ zei hij, ‘aangezien het goedkoop is om virussen te creëren en aanvallen te doen.'”

“’Het is het menselijk brein dat ons hiertoe drijft. Hierin zijn we allemaal gelijk en wij moeten samenwerken. Dat is de nieuwe stand van zaken. Het gaat niet over één land. Het is niet zoals bij een nucleaire mogendheid waarvoor technologie, kennis, infrastructuur en financiële middelen zijn vereist.’”

“’Wij moeten de ruimte op het internet net zo behandelen als de echte wereld,’ voegde hij eraan toe.’Wat waar is in de echte wereld is ook waar op het internet. Sommige mensen zeggen dat we ons in een nieuwe omgeving bevinden waar de regels totaal verschillend zijn. Dat is niet zo, want mensen staan hierbij centraal.’”

Mijn commentaar: Zoals de natuur zich als een integraal geheel openbaart, zo zal ook onze verbinding en onze onderlinge afhankelijkheid op een steeds grotere schaal en steeds dieper zichtbaar worden. Geheime agenten als Snowden (geen verraders) en alle wereldbewoners zijn nodig om de wereld te laten weten dat ‘ieders handen in de handen van iedereen liggen’. Dus het proces van het opheffen van grenzen wordt alleen maar verkort. Dit vereist een psychologische revolutie bij mensen door middel van de methode van integrale educatie, dit is alleen mogelijk via het integrale, analoge systeem waarin wij de natuur en onszelf aantreffen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed