Hoe Je Ervoor Kunt Zorgen Dat Je Tijdens De Les Niet In Slaap Valt

Dr. Michael LaitmanVraag: U hebt gezegd dat u tien uur achter elkaar kunt praten zonder moe te worden. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat we niet moe worden en tijdens de les niet in slaap vallen?

Antwoord: Dat hangt af van hoe belangrijk je de les vindt! Als de les belangrijk voor me is, zal ik niet in slaap vallen. Dus je moet ervoor zorgen dat je enthousiast blijft. Het belang ervan kun je met een bedoeling van Boven ontvangen, of beter gezegd: het egoïsme wordt groter en daardoor ‘loopt je vast’. We moeten het belang van de les opnieuw vergroten. Dit hangt van de omgeving af.

Na voldoende rust is het geen probleem om wakker te blijven tijdens les. Het probleem is, dat je jezelf ondanks je vermoeidheid moet verheffen. Dit is uiterst belangrijk! Hieraan moeten we werken.

De vrienden om je heen moeten de sfeer ook verhogen. Ik zeg nu bekende woorden die je al heel vaak eerder hebt gehoord. Ontdek je er iets nieuws in? Als dat niet zo is, heb je een probleem. Een mens moet niet onverschillig blijven voor het feit dat hij niets nieuws voelt. Het hangt alleen van hem zelf af. De woorden zijn allemaal eender. We moeten het onszelf zeer kwalijk nemen!

From the Preparation to the Convention in Krasnoyarsk 6/13/13

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed