Tegenslagen Voor Zijn

Dr. Michael LaitmanVraag: Betekent een geïntegreerde verbinding, dat ik rekening houd met de belangen van iedereen, bij alles wat ik doe?

Antwoord: Ja. Maar dit moet je bestuderen, je moet het aan anderen leren en het moet in praktijk gebracht worden. De hele maatschappij moet hieraan deelnemen. Iedereen, zonder uitzondering, moet een student worden van de nieuwe wereld, moet dit bestuderen.

Ons gebrek aan kennis over de nieuwe wereld is de bron van al onze huidige problemen. We zijn een nieuw systeem binnengetreden van interactie tussen de natuur en ons, interacties in de menselijke samenleving en in de universele eenheid van de wereld en we weten niet hoe we daarmee om moeten gaan. Ik ben in de een of andere nieuwe wereld geduwd en ik weet werkelijk niets van de wetten die daar gelden. Ik gedraag me als een olifant in een porseleinkast.

Allereerst moeten we een heel eenvoudig principe begrijpen: de natuur zal ons, hoe dan ook, dwingen om in dat systeem te komen. Als je onder dwang geluk wilt bereiken: ga je gang. Als je het op een snelle en gemakkelijke manier wilt bereiken: dat lukt je absoluut. De snelle en makkelijke manier is de weg van onafhankelijke realisatie en vrijwillig instemmen, dan zijn we de tegenslagen die ons achtervolgen voor.

Talk on Integral Education 12/11/11

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed