Ter Gedachtenis Aan Mijn Leraar

Dr. Michael LaitmanVandaag is het 20 jaar geleden dat mijn Leraar heenging. Baruch Shalom Halevi Ashlag was de laatste grote Kabbalist in de opeenvolging van wijzen, van Adam tot aan onze dagen: Adam – Abraham – Moses – Rashbi – AriBaal HaSulamRabash en vele duizenden daartussen.

Rabash toonde grote moed door de Kabbalah methode aan ons zo door te geven, dat we in deze generatie deze methode aan de hele wereld bekend zouden kunnen maken. Zonder zijn werk zouden we deze mogelijkheid niet hebben. Ik zag met hoeveel standvastigheid hij leefde vanuit dit principe: de onthulling van de wetenschap van Kabbalah aan de wereld staat boven elke andere overweging.

In de uren voor de dageraad gingen we op naar Jerusalem en bezochten we zijn graf. Natuurlijk is deze plek voor ons niet meer dan een symbool, erheen gaan niet meer dan een gebruik, omdat onze verbinding met onze Leraar leeft en er voortdurend is. We hopen het allen waard te zijn, zijn zonen te worden, daarom noemden we onze groep ‘Bnei Baruch’: de zonen van Baruch Ashlag.

From the TV Program “Conversations,” The Day of Rabash’s Memory

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed