Vragen Over De Neiging Tot Het Kwaad

Dr. Michael LaitmanVraag: Mijn vraag gaat over het feit dat ik mensen ken, die religieus zijn en klagen over hun leven. Zij bidden om verandering in hun leven en als er niets verandert, nemen ze dat mensen in hun omgeving kwalijk.

Dit komt allemaal voort uit hun egoïsme. Ik heb geprobeerd om het ze uit te leggen, zonder Kabbalah te noemen, maar ze begrijpen het niet. Ik vind het frustrerend om te zien, dat ze steeds weer dezelfde fouten maken. Maar zelfs als ik probeer hen te helpen, is het net alsof ik ze maar even bereik en daarna vervallen ze weer in dezelfde oude klachten over hun leven en hun problemen.

Hoe kan ik ze nou echt helpen? Ik ging altijd in het verweer, omdat ze mij de schuld gaven van hun problemen en met mij hierover gingen redetwisten. Hoe benader je egoïstische mensen, zonder verstrikt te raken in hun argumenten of de indruk te wekken dat je ze veroordeelt?

Antwoord: Alleen hun eigen ontwikkeling en een krachtige publieke opinie zal hen langzamerhand veranderen. Zij zullen de laatsten zijn die correctie bereiken. Laat ze nu maar met rust. Correctie moet beginnen bij het minst moeilijke deel van het egoïsme.

Vraag: Het is ons werk om de neiging tot het kwaad te ontdekken. Maar wat moet je doen als je het ontdekt, maar er niet vanaf kunt komen? Hoe kunnen we kwade neigingen corrigeren als het gaat over stelen of bedriegen?

Antwoord: In de mate waarin je het kwaad in jezelf ontdekt, heb je de kracht om het te corrigeren.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: