Kabbalisten Over Spiritueel Werk In De Groep, Deel 10

Dr. Michael Laitman

Beste Vrienden, stel alsjeblieft vragen over deze citaten van de grote Kabbalisten. De opmerkingen tussen haakjes zijn van mij.

De kracht van Verbinding

Als iemand geen enkele wens en verlangen naar spiritualiteit heeft en hij te midden van mensen is die wél verlangen naar spiritualiteit, zal hij – als hij deze mensen graag mag – vervuld worden met hun verlangens en … hij zal nieuwe aspiraties en krachten ontvangen.

Baal HaSulam, Shamati (Ik hoorde), Artikel 99: “Hij Zei noch Dwaas noch Rechtvaardig”

Het advies voor een mens om het voorschrift: “Heb je vriend lief”, met meer kracht te kunnen waarmaken is: liefde voor de vrienden. Als iedereen zich wegcijfert voor zijn vriend en zich met hem verenigt, worden ze samen één geheel, waarin alle kleine deeltjes, die de anderen willen liefhebben, zich tot één collectieve kracht verenigen, die uit vele delen bestaat. En als hij grote kracht heeft, kan hij de liefde voor anderen vorm geven. En dan kan hij de liefde voor de Schepper bereiken.

De Rabash, Rabash: Artikelen over de Sociale Omgang:”Volgens Wat Is Uitgelegd Over ‘Heb Je Vriend Lief Als jezelf’”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: