Haast Je Niet Om Een Engel Te Worden

Dr. Michael LaitmanVraag: Ik denk dat ik me al heb losgerukt van mijn ego. Wat moet ik nu verder doen?

Antwoord: Je kunt jezelf niet losrukken van het ego. Het is een groot en langdurig proces, dat zich op alle niveaus van je spirituele ontwikkeling voortzet. Hoe hoger je op de ladder van de spirituele werelden komt, hoe meer je ego namelijk groeit.

Je bent nu in een staat waarin je, inderdaad, op je huidige niveau, het ego nauwelijks voelt. Wat kan je eraan doen? Ik denk dat je niet genoeg studeert. Als je meer samen met ons studeert en intensiever, heeft je ego geen andere keuze dan snel te groeien.

De groei van het ego is afhankelijk van het feit of je wel of niet over de gereedschappen beschikt om ermee te werken. Als je verbonden bent met de groep, de verspreiding van Kabbalah, met onze lessen, en met mijn blog, groeit je ego elke seconde en ben je niet in staat zijn om eraan te ontsnappen. Je zult ontdekken, dat het je terroriseert en dan zul je in staat zijn om ermee te werken. Echter, als je zwak bent, zal je dit soort ego niet worden gegeven, en zal je daar rustig zitten en denken dat je al een engel bent.

In werkelijkheid kan dit niet. Als je niet elke seconde de klappen van het ego voelt die in ons naar boven komen, zodat we ze kunnen corrigeren, betekent het, dat je nog niet voldoende met de groep en de studie verbonden bent.

From the Sunday Virtual Lesson Series 7/17/2011

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed