Wees Bang Om De Loterij Te Spelen

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat is het pad van het Licht en het pad van lijden? Waar is dit lijden voor? Is het onze egoïsme?

Antwoord: Ongetwijfeld, we ervaren lijden in onze wil om plezier te ontvangen. Echter, pijn kan zelfs gevoeld worden in de wil om te schenken. Het hangt allemaal af van hoe je het lijden definieert.

Stel je voor, als je wilt, dat ik Kabbalah vond, de groep binnentrad en voor een lange tijd studeerde, maar op een gegeven moment won ik plotseling mega miljoen euro in de loterij! Mijn leven is nu veranderd. Is het, in jouw mening, het pad van het Licht of het pad van het lijden?

Ik kan het een pad van het lijden noemen, omdat dit geld me nu verward en ik niet weet wat ik hiermee moet doen. Ik dacht alleen aan Kabbalah, maar op dit punt moet ik denken aan het geld, want het is zo’n enorm bedrag. Waar investeer ik het in, zodat het niet in zijn waarde afneemt? Hoe gebruik ik het op de juiste manier?

Zoals in dit geval blijkt, is dit het pad van het lijden, omdat het in plaats van het bevorderen van een soepele, eenvoudige en rechte weg, ik van het pad af wandel om er omheen te gaan en zodoende maak ik een lange boog of omweg. Of ik het leuk vindt of niet, ik moet betrokken raken bij materiële zaken, het mijn tijd geven en mijn verstand laden met deze gedachten. Ik kan hier niet uitbreken en het is een groot probleem, wat een ware pijn is betreffende het verlangen om te schenken en het spirituele doel.

Over de wil om plezier te ontvangen, zou je kunnen zeggen dat het de weg is van het Licht en dat je een beloning hebt ontvangen voor je rechtschapen werk. Je denkt dat het een zegen is die naar jou gestuurd is van Boven. Daarom hangt alles af van welke schaal je gebruikt om dit te meten, van wat je hebt gekozen om plezier te ontvangen.

Van het 4e deel van de  Daily Kabbalah Lesson 2/18/2011, “De Vrijheid”

Verwante Materialen (Engels):
A Road Made Of Crossroads
Don’t Suffer, But Enjoy!
Let’s Go With The Light!

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed