Iedereen Is Verantwoordelijk

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat is een groepsvoorbereiding voor de les en roept dit het Omringende Licht in een grotere mate op?

Antwoord: Een Groepsvoorbereiding voor de les vereist dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt voor de hele groep. Wat wordt er bedoeld met het principe van “als ik niet voor mezelf ben, wie is er dan voor mij?” Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor de ontwaking van de groep en op deze manier tip ik de schaal van de hele wereld over naar de beker van barmhartigheid.

Ik zorg ervoor dat mijn vrienden nooit het doel vergeten. Waarom zijn we hier? Welk niveau moeten we bereiken? We streven naar het bereiken van het niveau van “man” (Adam), de gelijkenis met de Schepper. Dit moet uiterst belangrijk voor ons zijn. Dan zullen we niet vergeten wat er tijdens de lessen belangrijk is en we zullen niet afgeleid zijn door vreemde gedachten.

Ik zorg ervoor dat dit met al mijn vrienden gebeurt. Ik help iedereen op koers te blijven door voor ze te zorgen. Wanneer de hele groep om deze manier werkt, dan kijken we naar een vrij snel proces op de weg naar succes.

Een individueel kan alleen slagen als hij de uitverkorene is, een speciale ziel. We zijn alleen gered door eenheid. Ik zie hier geen uitverkoren mensen. Ieder persoon neemt aan dat er een individueel pad voor hem ligt, echter, hij is absoluut verkeerd, speciaal in onze tijd wanneer er geen behoefte is voor uitverkoren mensen. Integendeel, hedendaags moeten de massa’s meedoen in het proces van de correctie.

Van het 1e deel van de  Daily Kabbalah Lesson 3/1/2011, Geschriften van Rabash

Verwante Materialen (Engels):
I Dwell Inside My Nation
From Words To Real Feelings
Replacing The Values

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed