In Een Familie Is Iedereen Afhankelijk Van Iedereen Anders

international-kabbalah-congress70x70_previewEen vraag die ik gekregen heb: De notie dat het welzijn van het individu afhankelijk is van het welzijn van de maatschappij is het fundament van elke opvoeding. Helaas wordt uiteindelijk deze regel nooit gevolgd…

Mijn Antwoord: Om niet in de war te raken door concepten van “integrale, globale mensheid”, “het vlinder effect”, “de wederzijdse garantie” en “wederkerige schenking”, kan men het beste maar één beeld voor zijn ogen houden: we zijn alleen één familie. En in een familie is iedereen van iedereen anders afhankelijk; als een familielid zich niet goed voelt, wordt dit gevoel gedeeld door iedereen.

Op dezelfde manier is het welzijn van elk individu vandaag de dag afhankelijk van het welzijn van iedereen. Dit is waarom we onszelf moeten toewijden aan het zorgen voor anderen, aangezien elk van ons lid van één familie is.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Crisis Is Een Negatieve Openbaring Van De Spiritualiteit

Engelstalig:
Kabbalah Today Article: A Requiem for Utopian Dreams
Baal HaSulam Article: “The Arvut” (Mutual Guarantee)

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed