Het Doel Van Onze Afhankelijkheid En Vervreemding

changing-the-world-starts-with-changing-our-intentionsOmdat ons egoïstische verlangen zich voortdurend ontwikkeld, nemen we ook de wereld waar als steeds ontwikkelder. Dit komt doordat de wereld onze innerlijke, subjectieve waarneming is. Naar mate ons verlangen groeit, voelen we dat we steeds meer ontwikkeld worden, en voelen we ons steeds leger.

Naar mate elk individuele egoïstische verlangen (elk persoon) zich ontwikkelt, begint het zijn afhankelijkheid te voelen van andere egoïstische verlangens (andere mensen). Tegelijkertijd neemt hij ze waar als vreemd en onbekend. Dit soort waarneming werd met opzet binnen ons in gecreëerd, zodat we alle andere verlangens zouden vergaren en ze ons eigen zouden maken.

Het is met dit doel dat de omstandigheden ons allen onze afhankelijkheid van de omgeving doen voelen, of dit nu in ons eigen stadjes is, of ons land, met betrekking tot onze familie, de wereld of alle mensheid. We komen er vervolgens later achter dat onze verbinding met d wereld niet alleen noodzakelijk is voor ons bestaan in dit leven, maar om de Hoogste Wereld te creëren en ons toekomstige bestaan.

Dit is waarom er een nieuwe wet in de wereld onthuld wordt: de wet van wederzijdse deelneming of de wet van wederzijdse garantie, altruïsme en eenheid.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Eenheid Is De Enige Wijze Om Complete Voldoening Te Ontvangen
Laitman.nl Artikel: De Groep Is De Verlossing Voor Alles
Laitman.nl Artikel: Hoe Kan De Hele Wereld Als Eén Familie Worden?
Laitman.nl Artikel: Eenheid Tussen Mensen Is Uniek In De Natuur

Engelstalig:
Baal HaSulam Article: “The Revelation of Godliness (Matan Torah)”
Baal HaSulam Article: “The Arvut (Mutual Guarantee)”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: