Een Verandering Van Waarden Is Nodig Om Het Medische Beroep Te Reanimeren

realityDr. A. Angelov uit Boston, V.S. (een arts en lid van Bnei Baruch) deelt zijn mening over de geschiedenis van geneeskunde: De eerste arts in de geschiedenis was een moeder. Gedreven door haar instincten om voor haar familie te zorgen, vond ze medicijnen voor allerlei ziektes waar ze last van hadden. Daarna kwamen de wetenschappers, de observeerders van de natuur – Pracelsus, Hippocrates, Avicenna en anderen. Een ding hadden ze gemeen – het verlangen om te genezen. Een arts werd beoordeeld aan de hand van de resultaten van zijn behandeling.

De laatste eeuw heeft meer ontdekkingen opgeleverd, dan alle vorige eeuwen van de menselijke geschiedenis bij elkaar. We hebben innovatieve technologie voor het vaststellen van de diagnose en behandeling, en toch blijft het aantal zieken groeien en daalt de sterftegraad niet. Geneeskunde is in een crisis en de Intensieve Care Eenheid op beademing.

Ziektekostenverzekering is zo duur dat mensen het of niet kunnen betalen of er zo weinig mogelijk van gebruik maken. Artsen betalen enorme sommen geld voor verzekering voor nalatigheid, medicatie is erg duur en een derde van de begroting voor de gezondheidszorg gaat op aan de administratieve kosten. Artsen maken zich geen zorgen om de gezondheid van de patiënt, maar om hun eigen winstgevendheid.

Waar blijft die oorspronkelijke gedachte van de moeder die voor haar familie zorgt, bij het evalueren van de toestand van de huidige medische zorg?

We moeten onze waarden veranderen en voor iedereen beginnen te zorgen, zoals we voor onze eigen familie zouden zorgen.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: How Did Medicine Turn Into a Business?
Laitman.com Post: Three Simple Maneuvers to Cure the Health Care System
Kabbalah Today Article: ” The All-Purpose Remedy”
Bail Yourself Out: Chapter 15: Being Well and Staying Well.”Healing the Healthcare System”
From Chaos to Harmony: Chapter 9. A Reality of Wholeness and Infinity.”Nature Plan”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed