De Beste Manier Om Onze Kinderen Te Laten Zien Dat We Van Ze Houden Is Door Ze Een Nieuw Pad Te Leren

childrenEen vraag die ik heb gekregen: Waarom moet de mensheid wakker geschud worden? Waarom kan het niet uit zichzelf ontwaken?

Mijn Antwoord: De mensheid wordt ook vanzelf wakker, maar alleen als het er toe gedwongen wordt door tegenslagen. Dit is hoe we ons ontwikkeld hebben gedurende de loop van onze hele geschiedenis. Tot nu toe was dit de enige manier waarop wij ons konden ontwikkelen, omdat onze enige eigenschap egoïstisch was, en we werden gedwongen om vooruit te gaan door het lijden dat we binnen dit egoïsme voelden.

Nu, hebben we echter een toestand bereikt waar een andere eigenschap in ons wakker wordt – de eigenschap van het schenken. Dit geeft ons een nieuwe kans om ons te ontwikkelen – niet alleen door middel van de tegenslagen die ons overkomen, die ons van “achteren” duwen, maar ook door vooruit te streven, in de richting van de eigenschap van de schenking. Als we op deze manier vooruit streven, kunnen we tegenslagen en het lijden vermijden. Dan zullen we de tijd verminderen die we nodig hebben om ons te ontwikkelen en het bestemde doel te bereiken – gelijkwaardigheid met de Schepper – via een aangenaam, comfortabel pad.

Dit is waarom we de wijsheid van Kabbalah verspreiden, in plaats van te wachten tot de mensheid uit zichzelf wakker wordt. Het natuurlijke pad van ontwikkeling wordt afgedwongen: we worden gepusht om ons te ontwikkelen door het lijden, en langs dit pad, heeft het tientallen duizenden jaren geduurd om ons naar het huidige ontwikkelingsniveau te brengen.

Nu dat we door deze ontwikkeling gegaan zijn, bereiden we onze kinderen voor op het leven in de moderne wereld. Tijdens de eerste 20 jaar van hun leven, brengen we ze kennis bij dat de mensheid gedurende de geschiedenis vergaard heeft. We proppen duizenden jaren van de menselijke ontwikkeling in die 20 jaar van onderwijs en opvoeding. En het kind neemt op zijn beurt deze kennis over en gaat verder vooruit.

We moeten het principe van vorderen door middel het toepassen van positieve aspiraties bij het opvoeden van de nieuwe generatie. Dit is de beste manier om onze liefde en zorg voor ze te uiten.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Mensheid Is Moe Van Oorlogen
Laitman.nl Artikel: Wat Is Het Nut Van Ons Lijden?
Laitman.nl Artikel: Het Echte Onderwijs Is Kinderen De Waarde Van De Waarheid Leren Boven Die Van Zoetheid

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed