Welbevinden Kan Alleen Bereikt Worden Door Het Egoïsme Te Corrigeren

Love is Providing Others With the Means to Fulfill Their Point in the HeartNieuwsbericht(van PloS One): Nieuw Japans onderzoek stelt vast dat een groter onderling persoonlijk vertrouwen in sterk verband staat met een betere kwaliteit van leven, zowel de lichamelijke, psychologische, sociale en ecologische kwaliteit van leven.

Mijn Commentaar: Klein egoïsme of een kunstmatige onderdrukking van het egoïsme geeft een gevoel van welbehagen, omdat “Hij die zijn kennis vergroot, zijn verdriet vergroot”. Daarom is het leven van een dier gemakkelijker dan het leven van een mens. Maar uiteraard is het verminderen van iemands egoïsme niet de oplossing voor het probleem, omdat je de natuur niet voor de gek kunt houden. Volgens het plan van de Schepper, moet het egoïsme doorgroeien, totdat het zijn eigen incompetentie aan zijn bezitters toont, met andere woorden, totdat het aan ons laat zien dat het de bron is van al het kwaad.

Dat is de primaire missie van het egoïsme, zoals het in de Thora staat: “Ik heb een helper tegen je geschapen” (Ezer Ke Negda). Op de een of andere manier, zal het groeiende egoïsme zijn “meester” (zoals de mens eerst denkt), maar eigenlijk, zijn “slaaf” (zoals de mens daarna beseft) dwingen om het te gebruiken. Er is maar één oplossing: welbevinden kan alleen bereikt worden door het egoïsme te corrigeren. Dit stelt iemand niet alleen in staat om boven zijn egoïsme uit te stijgen, maar ook, door het te gebruiken om te schenken, om het leven te voelen van de algemene ziel (Adam). Met andere woorden, hij neemt zijn volgende niveau waar – voorbij het bestaan van zijn dierlijke lichaam- de toestand van Adam, een bestaan dat gelijk is aan de Schepper. Hij onthult de Schepper binnen zichzelf.

Er is zo weinig dat ons van het geluk scheidt!

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: We Kunnen Ons Ontwikkelen Zonder Het Lijden Af Te Wachten
Laitman.nl Artikel: Er Is Geen Verbod Op De Correctie Van Het Egoïsme
Attaining the Worlds Beyond: Chapter 21 “Correcting Egoism”
From Chaos to Harmony: Part 1, Chapter 2 “The Boundaries of Joy”

2 Reacties

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Welbevinden Kan Alleen Bereikt Worden Door Het Egoïsme Te Corrigeren Laitman.nl Artikel: Het Doel Van De Crisis Is Ons Tot Volmaaktheid Te Brengen Kabbalah Today […]

  2. […] Verwante Materialen: Laitman.nl Artikel: Als Het Egoïsme Geen Grenzen Kent Laitman.nl Artikel: Welbevinden Kan Alleen Bereikt Worden Door Het Egoïsme Te Corrigeren […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed