Wanneer Houdt De Financiële Crisis Op?

Kabbalah and the Earthly SciencesNieuws Rapport (uit Safe Haven): Is het speculeren op een baisse voorbij? Gloort er weer speculatie op een hausse? … net als geen van de vorige “bodems” sinds januari DE bodem bleek te zijn, zie ik op dit moment geen bewijs om te zeggen dat de “bodem” van november DE bodem was … we hebben nu te maken met de winterfase van de Kondratieff cyclus (50 – 60 per complete cyclus) die deflatie inhoudt die leidt tot depressie, en ik wil er aan herinneren welke signalen zich voordoen in dit “seizoen”.

Faillissementen nemen toe en hoge schulden worden geëlimineerd door faillissement” – Dat effect is duidelijk begonnen en staat zonder twijfel in verband met de problemen op de huizenmarkt en met de schulden.

Sociale onrust en negatieve stemming in de maatschappij” – Dat begint net zichtbaar te worden.

Het systeem van bankieren in opschudding en een nieuw systeem wordt geïntroduceerd” – De schokken in het banksysteem beginnen nog maar net. Er zal nog veel meer komen.

Het vrije marktsysteem krijgt de schuld en socialistische oplossingen worden aangereikt“- Dit is nog niet gebeurd, maar we kunnen er op wachten.

Nationaal Fascistische tendensen” – Er staat ons nog meer te wachten.

Niveau van schulden erg laat na wanbetalingen en faillissementen“- Dit is niet gebeurd.

Handelsconflicten worden erger” – Eigenlijk is dit niet gebeurd.

Visie op de toekomst op een dieptepunt“- Dit is nog niet gebeurd daar iedereen naar het laagste punt lijkt te zoeken.

Nieuwe ethieken voor werken ontwikkelen zich omdat werk schaars is“- Als ik één ding met zekerheid kan zeggen, is het dat dit niet gebeurd is.

Hebzucht is uit het systeem weggezuiverd“- Ik kan jullie absoluut verzekeren dat dit nog niet gebeurd is.

De prijzen van onroerend goed bereiken hun bodemniveau“- Dit is nog niet gebeurd.

Investeerders handelen heel behoudend en vermijden risico“- Ook dit is absoluut nog niet gebeurd.

Rentetarieven en prijzen dalen naar een bodemniveau” – Is niet gebeurd.

Een nieuwe economie begint op te komen” – Is niet gebeurd.

Aandelenmarkten dalen naar een bodemniveau en doen nieuwe groeimarkten ontstaan” – Zover zijn we nog niet en ik zie verzachtende steunmaatregelen van deze uitverkochte niveaus slechts als tussenfase.

Mijn Commentaar: Dit zijn conclusies van een econoom, maar de conclusies van een Kabbalist zijn zelfs nóg kritischer: om de crisis te beëindigen moet men die corrigeren. De crisis is een ziekte die egoïsme wordt genoemd. Om daar overheen te komen moeten we het egoïsme genezen of corrigeren, het transformeren tot schenken en liefhebben (absoluut altruïsme). Op zijn minst zouden we moeten beginnen met corrigeren, ten minste beginnen ons te realiseren dat het noodzakelijk is, of ten minste over deze mogelijkheid te willen horen. Zelfs als we slechts dat doen zal de wereld al beginnen te over te gaan van crisis naar welvaart.

In de loop van de crisis zullen we perioden tegenkomen wanneer het zal lijken alsof de crisis over is, en we zullen beginnen te zoeken naar nieuwe egoïstische groei in diverse gebieden van ons leven. Tenslotte, de crisis kent vele facetten en omvat elk gebied van ons leven. De media maken al enige tijd melding van crises op het gebied van de wetenschap, van de opvoeding, van de familie enzovoort.

Onze situatie komt overeen met die van de Egyptische plagen, die werden gevolgd door perioden waarin het leek alsof alle slechte dingen voorbij waren, terwijl in de werkelijkheid die perioden niet meer waren dan een voorbereiding voor de volgende klap. Uiteindelijk zal de Natuur ons dwingen om een integraal onderdeel ervan te worden en te functioneren volgens de wet van optimale consumptie en absolute eenheid volgens de regel “van ieder naar diens capaciteit naar ieder volgens diens behoefte”. Dit zal echter niet geforceerd gebeuren, zoals in het Sovjet experiment, maar bewust. Om precies te zijn door te realiseren dat we de bodem van de crisis gaan bereiken.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: How Long Will the Crisis Last?
Laitman.com Post: The Crisis Will Last As Long As Necessary
Laitman.com Post: What Does the Financial Crisis Hold In Store for Us?

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Wanneer Houdt De Financiële Crisis Op? Laitman.nl Artikel: De Huidige Crisis Is De “Eerste Plaag Van […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed