Waarom Heeft God De Dood Geschapen?

soul3Een vraag die ik heb ontvangen: Mijn achtjarige dochter vraagt: “Waarom heeft God de dood geschapen?”

Mijn Antwoord: Hij heeft dit gedaan om de mens aan te moedigen op zoek te gaan naar onsterfelijkheid, om onsterfelijkheid te verwerven, zelfs nog voordat hij sterft.

Dit wordt niet bereikt door het fysiologische leven van ons fysieke lichaam te verlengen, maar door een nieuw, spiritueel “lichaam” te ontwikkelen. Dit spirituele lichaam bestaat uit de wens om te schenken, in plaats van de wens te ontvangen. Als iemand dit lichaam heeft, dan verlangt hij in plaats van alles “binnen zichzelf in” te ontvangen, om “naar buiten toe, buiten zichzelf” te schenken.

Om deze reden bestaat dit lichaam, ofwel deze verlangens eeuwig. Iemands verlangens worden niet weggecijferd op het moment dat ze vervuld zijn. Door middel van deze verlangens, voelt de persoon het eeuwige en perfecte leven, en houdt er nooit mee op zich te ontwikkelen en vervuld te zijn.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Freedom from the Angel of Death
Kabbalah Today Article: “To Be or Not to Be?”
Interview: “Why There Has to Be Death?”
Baal HaSulam Article: “Body and Soul” 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed