Liefdadigheid, Edelmoedigheid En Andere Oppervlakkige Maatregelen Zullen Ons Niet Helpen Het Hoofd Te Bieden Aan De Crisis

charityEen vraag die ik ontvangen heb: De vice-president van de Russische Unie van Industriëlen en Ondernemers zei het volgende over de uitkomst van de financiële crisis, “Je kan niet wegvluchten voor de crisis. De wereld van tegenwoordig is geglobaliseerd, het is om deze reden dom om aan te nemen, dat er in een oceaan van instabiliteit, eilanden van welvaart over zullen blijven. Ten eerste, moeten mensen het “uitsloof koopgedrag” verminderen. In de laatste honderd jaar, hebben de Amerikanen de notie van ‘nobel gedrag gedurende een crisis’ ontwikkeld, en dit omvat liefdadigheid”.

Mijn Commentaar: Dit is niet genoeg. Wat we nodig hebben is een volledige revisie van het menselijk bewustzijn en houding ten aanzien van het zelf, de wereld en de Schepper. Edelmoedigheid en liefdadigheid kunnen niets corrigeren.

Geleidelijk verkrijgt de wereld een herkenning van “niet-aardse” taken die het moet oplossen, en de mensen zullen dan de methode ontdekken om ze op te lossen, namelijk Kabbalah. Maar voor het moment, wordt de wereld nog steeds getroost door te denken dat het mogelijk is om terug te gaan naar het verleden door oppervlakkige veranderingen.

Dit is wat Martin Wolf in The Financial Times schreef: “Keuzes gemaakt ik 2009 zullen het lot van de globe vorm geven“. Welkom in 2009. Dit is het jaar waarin het lot van de wereld economie bepaald zal worden, misschien generaties lang. Sommige houden de hoop erop na dat we de globaal ongebalanceerde economische groei van het midden van dit decennium kunnen herstellen. We kunnen alleen maar kiezen wat het zal vervangen.

De keus is tussen een beter gebalanceerde wereld economie en disintegratie. Die keus kan niet uitgesteld worden. Het moet dit jaar genomen worden. We zitten in de greep van de belangrijkste financiële crisis van de afgelopen zeven decennia. Als resultaat zal de wereld zijn kredietwaardige, grootschalige en gewillige particuliere leners uitputten. Het alternatief van vertrouwen op grote fiscale tekorten in de VS en de verbreding van het krediet van de centrale bank is tijdelijk – zij het noodzakelijk – geschikt. Maar het zal niet voor een langdurig terugkeer naar groei zorgen.

Fundamentele veranderingen zijn nodig.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Wensen Voor Het Nieuwe Jaar – 2009

Engelstalig:
Laitman.com Post: The Global Crisis Brings the End of Glamour
Kabbalah Today Article: What Happened?
Babel – a Tale of Two Trails
Baal HaSulam Article: “Peace in the World” 
icon for podpress  The New Planetary Consciousness [13:40m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed