De Grote Wijzen Uit Het Verleden

meritDrie vragen die ik ontvangen heb over de grote wijzen uit het verleden:

Vraag: U citeert de geschriften van andere wijzen dan alleen Baal HaSulam, Rabash en de Ari, ook al worden de leringen van Bnei Baruch alleen hierop gebaseerd. Is het toegestaan om de werken van andere wijzen dan deze drie te bestuderen? Zijn er ook wijzen wiens geschriften niet bestudeerd mogen worden?

Mijn Antwoord: Voor Shelah (Isaiah ben Avraham Ha-Levi Horowitz, ook bekend als Shelah HaKadosh- de Heilige Shelah, 1565-1630), waren álle Leraren en auteurs van de boeken, grote Kabbalisten. Na hem was dit niet het geval. Echter zal je geen van de boeken uit enig periode kunnen begrijpen, behalve de boeken van Baal HaSulam, Rabash en mezelf. Ga je gang, ga het uitproberen! Maar wees erop bedacht dat je je tijd niet verspilt.

Vraag: Was Rabbi Moses ben Maimon (Rambam) een Kabbalist?

Mijn Antwoord: Ja, hij was een groot Kabbalist.

Vraag: Traditie zegt dat Mozes de Thora geschreven heeft, het boek waarin zijn eigen dood bij voorbaat beschreven werd, en dat de Joden het boek gekregen hebben, waarin een beschrijving van hun toekomst ook in zit. Heeft u enkele rationele verklaring over hoe het mogelijk was, dat Mozes en de Joden een boek konden krijgen met een gedetailleerde beschrijving van ver verwijderde toekomstige gebeurtenissen, zodat ze hun lot konden weten, maar niet in staat waren om er wat dan ook aan te veranderen!?

Mijn Antwoord: Er staat geschreven dat Mozes de Thora schreef, tijdens het ontrafelen van de gebeurtenissen in de woestijn gedurende hun 40-jarige reis. De Thora beschrijft alleen die gebeurtenissen, waarbij het allegorisch vertelt wat er binnen een persoon in gebeurt, tijdens zijn correctie. En omdat “het specifieke en het algemene gelijk zijn”, aangezien beide uit tien Sefirot bestaan, kunnen we er ook een beschrijving van de ontwikkeling van de mens in lezen.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Shamati – The Most Valuable Book In the World
Kabbalah: Yesterday, Today, Tomorrow
The Open Book: “About the World”
Baal HaSulam: “Introduction to the Book of Zohar, Item 68″
icon for podpress  Great Kabbalists Throughout History [05:41m]: | Download
icon for podpress  Lesson on Writings of Rabash, Dargot HaSulam, Article 49 [01:36:18m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed