Wat Is De Beste Zet Om Je Geld Te Sparen In Tijden Van Crisis

betNieuwsrapportage: (van The Economist): Cijfers van Morningstar, een investeringsonderzoek bedrijf, laten zien dat een Amerikaan die gedurende 10 jaar, $100 per maand heeft ingelegd in een gemiddeld fonds nu $10.932 heeft opgebouwd- Dat is 1.068 Dollar minder dan hij heeft geïnvesteerd. Geld verbergen “onder het matras” was eigenlijk een meer rendabele tactiek geweest.

Het is moeilijk voor individuen om gratificaties uit te stellen: pensioen lijkt ver weg voor iemand van 20-30. Dus, geconfronteerd met de weerslag van eerdere zuinigheid, zal de verleiding van vele zijn om in zijn geheel uit het systeem te stappen. Nu al schat de American Association van Retired People dat 37% van de werkenden geen pensioenplan heeft.

Mijn Commentaar: Zonder dat het ons opvalt wordt ons geleerd te “leven in het moment”. Om te consumeren wat noodzakelijk is en niet aan morgen te denken. Het is als manna in de woestijn: verzamel enkel wat je nodig hebt omdat de rest toch zal verdwijnen! Als we gewend raken aan noodzakelijkheden te denken, zal onze geest en hart bevrijd zijn om te focussen op het Hoogste Doel.

Nieuwsrapportage (vertaald uit utro.ru): Deze crisis van wantrouwen zorgt ervoor dat mensen over de gehele wereld hun vertrouwen in banken verliezen. Inwoners vinden het niet langer veilig om hun spaargelden op de bank te zetten maar geven er de voorkeur aan om hun geld te investeren in onroerend goed, goud en juwelen. Sommigen naaien hun geld in kussens of bergen het op in kluizen. In Europa is de verkoop van kluizen in de afgelopen 2 maanden met 25% gestegen.

Mijn Commentaar: Dit laat zien dat we gewoon niemand vertrouwen en welke toekomst we voorzien.

Vraag: De financiële crisis waar we nu zo duidelijk getuige van zijn is enkel een deel van de globale crisis. Dit roept de vraag op: Als alles in een persoon en in de wereld overeenkomst met de Hoogste Kracht ( de Schepper) moet bereiken, of met andere woorden, alles de kwaliteit van schenking moet bereiken, hoe werkt dat dan met betrekking tot geld.

Geld is nu de materiële equivalent van de kwaliteit van ontvangen. Zal dit ook in een equivalent van schenken moeten veranderen zodat wij balans bereiken.

Mijn antwoord: Dit is absoluut correct. Geld zal niet verdwijnen, maar zal een equivalent worden van iemands werk. In het Hebreeuws wordt geld Kesef genoemd, en een scherm Masach. Ze komen beiden van het woord Kisuf– bedekken/verbergen. Masach bedekt het verlangen, veranderd het van “ontvangen” naar “schenken”.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Present Crisis Is a Crisis of People’s Trust in the Egoistic System of Relationships
Laitman.com Post: People Are Trying to Close Their Eyes to the Crisis
Laitman.com Post: In Search of the “Bottom” for the Financial Markets

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed