Spirituele En Fysieke Bekering

Israel Are Those Who Aspire Straight to the CreatorEen vraag die ik heb ontvangen: Wat gebeurt er met iemand die zich tot het Jodendom bekeert? Incarneert een Joodse ziel daadwerkelijk in een niet-Jood als zijn bedoelingen oprecht zijn en hij volledig bewust is van zijn daden?

Mijn Antwoord:

1. Je moet onderscheid maken tussen onze aardse tradities en spirituele handelingen. Een persoon kan de fysieke handelingen wel zelf verrichten, maar de spirituele handelingen niet. Geen enkele fysieke handeling kan de ziel, of zelfs maar één aardse, fysieke eigenschap van iemand corrigeren. Alleen door het Licht dat op hem neerdaalt tijdens zijn Kabbalah studie kan iemand gecorrigeerd worden, wanneer hij leert over de gecorrigeerde toestand en hoe hij er dichterbij kan komen. Het wordt “Het Licht van de Thora” genoemd, waarover de Schepper zei: “Ik schiep het egoïsme en ik schiep de Thora voor de correctie ervan, omdat het Licht in de Thora het egoïsme tot de gecorrigeerde toestand terug brengt.

2. De ziel is het “deel van de Schepper in de mens” (Helek Eloka Mi Maal), met andere woorden, het is de eigenschap van het geven – liefde voor de naaste – een eigenschap die iemand krijgt, omdat het de enige eigenschap is, die de Schepper heeft, Hij die ” Goed is en Goed doet “. Als een persoon deze eigenschap verkrijgt, wordt hij Isra-El wat vertaald wordt als “gericht op de Schepper“. Alle anderen zijn niet-Joods (naties), dus egoïsten, ongeacht hun fysieke afkomst en ongeacht of zij als Jood geboren zijn of niet.

We komen allen uit het Oude Babylon en we moeten allen tot correctie komen. In het verleden werd dit bereikt door een klein aantal Babyloniërs, de groep die door Abraham geleid werd. Zij werden Isra-El genoemd – degenen die gericht waren op de Schepper. In deze tijd moet iedereen dit te doen.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Creator Does Not Have Arms or Legs
Laitman.com Post: Israel Is All the People Who Aspire Toward the Creator
Kabbalah Today Article: Kabbalah Explains the Bible
Baal HaSulam “Igrot (Letters)” P. 63
Baal HaSulam Article: “The Revelation of Godliness (Matan Torah)”

icon for podpress  What is Light in Kabbalah? [04:41m]: Play Now | Play in Popup | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed