“Leraar En Leerling” Is Een Verbinding Tussen Twee Spirituele Niveaus

The Reshimot Surfacing Today Demand Spiritual Ascent of All HumanityEen vraag die ik ontving: Ongeacht alles wat u gezegd hebt over de noodzaak om een Leraar te hebben om Kabbalah te verwerven, heb ik nog steeds een heel definitief gevoel dat het onjuist is om met een ingreep van een andere persoon genoegen te nemen, een tussenpersoon tussen mijzelf en de natuur. Ik wil het niet via iemand anders ontvangen.

Mijn Antwoord: Je bent als een kind dat besluit om zijn opvoeding zelf ter hand te nemen. Als de Schepper Zich aan jou zou openbaren, zoals Hij zich openbaarde aan enkele speciale zielen zoals Adam, Abraham en Mozes, dan had je misschien niets anders nodig – niet eens Kabbalistische boeken. Maar, als je een van de rest van de zielen bent, dan is het nutteloos om in je eentje te zoeken, want zo is het systeem zelf gebouwd.

De “relatie leraar – leerling” is niet iets wat we verzonnen hebben. Het gaat niet over mensen, maar over de betrekking tussen het Hoogste Niveau en het lagere niveau. Wij gebruiken slechts de kwaliteit en de onderlinge betrekkingen van het systeem van zielen. Er is geen andere manier om tot een spirituele geboorte te komen.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Spiritual Teacher
Laitman.com Post: Every Person Has to Find His Own Teacher
Talks About Spirituality: In memorial of Kabbalist Rabbi Baruch Ashlag, 1995
Baal HaSulam Article: “The Essence of the Wisdom of Kabbalah”
icon for podpress  Rabash: The Last Great Kabbalist [03:28m]: Play Now | Play in Popup | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed