Het Verstand Is De Dienaar Van De Verlangens

Changing the World Starts With Changing Our IntentionsEen vraag die ik ontvangen heb: Wat is het verband tussen het hoofd en het hart? Moet een persoon ze in balans houden? En hoe kan men een van deze vergroten of verkleinen? In een van uw lessen zei u dat een persoon wiens verstand niet ontwikkeld is, gek kan worden. Kunt u dit gedetailleerder uitleggen?

Mijn Antwoord: De basis voor alles, het enige schepsel – is verlangen. Daarom is het verlangen primair in ons. Maar om hetgeen wat we verlangen te verwerven, ontwikkelt het verstand zich naast het verlangen, en stemt het hiermee overeen. Om deze reden, ongeacht hoeveel weerstand we aan dit feit bieden, is het verstand de dienaar van het verlangen; het ontwikkelt zich alleen maar om het verlangen te dienen.

Daarom zullen we nooit ons verstand objectief kunnen maken, onafhankelijk van onze verlangens. Echter kunnen we onze verlangens veranderen onder de invloed van onze omgeving (zie het artikel “De Vrijheid“) – en in overeenstemming met de nieuwe verlangens, zal ons verstand ook gedwongen worden te veranderen. Als we dit begrijpen, kunnen we dan onder de invloed van de juiste omgeving (een omgeving die ons naar het doel van schepping leidt), zowel onze verlangens als ons verstand in harmonie met elkaar ontwikkelen.

Als een persoon grote verlangens bezit, maar zijn verstand niet ontwikkeld genoeg is om ze te verwezenlijken, kan hij inderdaad het vermogen verliezen om zichzelf verstandelijk onder controle te hebben.

Related Material:
Laitman.com Post: In Kabbalah, Pleasure and Desire Are Defined Relative to the Light
Laitman.com Post: Focus On Intentions Rather Than Desires
The Path of Kabbalah: Chapter 2.2 – “Persistence”
Article: “The Influence of the Environment on a Person”

icon for podpress  The Human׳s Environment [3:55m]: Play

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed