Help Mee De Wereld Te Verbeteren

Twee vragen die ik van studenten van over de hele wereld ontving:

Vraag: Hier in Afrika willen mensen niet echt weten wat er buiten onze wereld bestaat, maar sinds ik klein was, ben ik altijd gefascineerd geweest door de wereld en heb ik altijd achter de hele waarheid willen komen. De laatste tijd heb ik nagedacht over hoe ik mensen kan helpen hun gedrag te veranderen en aan hun leven betekenis te geven. Ik ben begonnen met anderen te vertellen over de goedheid van de Almachtige, en over dichterbij Hem komen, en ik heb veel plezier in wat ik voor anderen doe. Vroeger verwachtte ik een beloning voor mijn daden, maar daar heb ik geen behoefte meer aan. Mijn grootste wens is dat wij allen dichter bij God komen. Ik ontdekte dat ik in gebeden tegen God zei dat ik liever dan in de hemel met Abraham te komen, hier op aarde blijf, net zo lang tot de laatste van ons daarheen kan.

Waarom voel ik me verantwoordelijk voor de wereld? Waarom is mijn geluk afhankelijk van het welzijn van anderen? Is het een teken van God of is dat slechts verbeelding? Vertel me alstublieft iets over deze geestestoestand. Bij voorbaat dank ik u voor uw hulp.
Alhain Kadima

Mijn Antwoord: Je hebt gewoon een nieuw verlangen in jezelf onthuld: een verlangen om te geven, een verlangen naar de Schepper – een verlangen dat anderen niet hebben. Je moet het realiseren en dan heb je een groot geschenk voor jezelf en voor de wereld!

Vraag: Ik ben een nieuwe student en ik zou u graag de volgende vraag stellen. Kunnen we zeggen dat we geen kennis en inzicht in de ware realiteit (Hochma) kunnen verwerven, totdat we in enige mate deze waarheid kunnen doorgeven aan anderen (Bina)? Dus dat we de structuur van de wet van liefde pas kunnen zien, wanneer we die op alle gebieden van het leven ervaren? Dank u. Tiago

Mijn antwoord: Ja, door te schenken aan anderen bouwen we een collectief verlangen, waarin we dan de ene en enige kracht in de wereld waarnemen – de Schepper.

Verwant Materiaal:

Laitman.com Post: The Machsom Is the Same Everywhere – Even In Japan

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed