Hoe wij een nieuwe wereld kunnen zien

929Die rechtvaardigen, de schrijvers van De Zohar, en met name Rabbi Shimon, de gedachten en woorden van die rechtvaardigen waren concrete daden, want de hoge niveaus werden meteen – in overeenstemming met de eigenschap van de vernieuwingen in de Torah die zij hadden ontdekt – gereed gemaakt en ook naar hun voorbeeld gebouwd. Dit betekent dat de rechtvaardigen, met hun vernieuwingen in de Torah, werelden bouwen (Zohar for All, Beresheet – 1, Article “The Sling-Stone,” Item 200).

Vraag: Zijn deze werelden innerlijk of uiterlijk?

Antwoord: Alles is in de mens aanwezig. Er bestaat niets buiten ons. Alles waarvan we denken dat het buiten ons bestaat: de wereld, de sterren, mensen en de aarde, is de manier waarop wij voelen wat er in ons gebeurt. Er is niets buiten ons. Onze hele perceptie van de werkelijkheid – alsof ik iets beetpak, het in mijn handen houd, het zie – bestaat alleen in mij.

Daarom zie ik dan – in de mate waarin ik mijn kwaliteiten verander en verbeter – een andere wereld, een nieuwe wereld. Maar alles is in de mens aanwezig. Een mens is een kleine wereld en hij omvat alles.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/02/how-to-see-a-new-world/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 2/6/23, Zohar for All “Introduction to The Book of Zohar,” “Torah and Prayer”

Related Material:

Is The World Within Me Or Outside Of Me?

The Entire World Is Inside Us

Inside Out

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Perception, Spiritual Work, Zohar | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: